in

Als dank voor het redden: Banken mogen eisen dat klanten erop toeleggen, negatieve rente!

Banken mogen van spaarders eisen dat ze erop toeleggen om hun geld te kunnen stallen op een rekening.

Banken wordt voor deze negatieve rente niets in de weg gelegd.

Dat antwoordt demissionair minister Dijsselbloem (Financiën) op Kamervragen van de SP.

Volgens de bewindsman in zijn brief kan een verbod tot ‘verstoring’ van de markt leiden. (ehhh, dat doet de ECB & MinFin juist met het opkopen!)

De markt zal de komende tijd blijven werken met een lage rente, waardoor consumenten vaker met de eis van banken te maken kunnen krijgen.

De ECB wil met de lage rente banken uitnodigen veel krediet te verstrekken aan bedrijven om zo de economie te laten groeien. Daartoe koopt de ECB elke maand €60 miljard aan leningen op en drukt zo de rente.

https://twitter.com/sassenvanelsloo/status/857555264341504000

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl

Daarbij komt nog het volgende:

Nederland te laat met bankrekeningwet

Nederland heeft een Europese richtlijn over betaalrekeningen nog altijd niet omgezet in wetgeving. Dat moet binnen twee maanden gebeuren, anders sleept de Europese Commissie Nederland mogelijk voor het Europees Hof van Justitie.

Volgens de richtlijn hebben alle EU-burgers recht op een betaalrekening tegen een redelijke vergoeding, waar ze ook wonen. De kosten voor de rekening moeten er ook duidelijker uit worden. Ook het vergelijken en overstappen moet makkelijker worden door de richtlijn.

De richtlijn had vorig jaar september moeten zijn omgezet in wetgeving.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

 

Zoals u weet is het niet verplicht een bankrekening te hebben maar de samenleving eist het wel.

We zetten ons zelf met de rug tegen de muur!!

 

Wanneer je met een druk op de knop monopoliegeld kunt maken en daarmee complete bedrijven opkoopt, dan ben je een misdadiger van het ergste soort.

Het “opkopen” door centrale banken van obligaties en aandelen gaat dit jaar alle records breken en afgelopen maanden is er alweer voor duizend miljard dollar “bijgekocht”.

De grootste zwendel aller tijden is ongetwijfeld het systeem van centrale banken die geld kunnen maken uit het niets met een druk op de knop. Banken die onder controle staan van mensen die aan geen enkele overheid waar dan ook verantwoording verschuldigd zijn en waarvan menigeen denkt dat ze machtiger zijn dan God op deze aarde.

Afgezien van hun normale dagelijkse zwendel ten opzichte van de mensheid zijn ze nu ook nog eens een keer begonnen met het overhevelen van aardse rijkdommen en bezittingen naar hun centrale banken middels hun “stimuleringsprogramma’s”.

Lees verder

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steeds meer bezittingen overgeheveld naar centrale banken

au 1074x483

“Nieuw bewijs” dat migrantencrisis geplande VN/EU aanval op Europese landen is