in

Amerikaanse Senaat stemt in met coronasteunpakket: 1400 dollar voor elke Amerikaan

geld 1559928254
kalhh / Pixabay

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een coronasteunpakket van 1900 miljard dollar, omgerekend bijna 1600 miljard euro. Het pakket, dat president Biden had voorgesteld, werd met een nipte meerderheid aangenomen.

Vijftig senatoren stemden voor het pakket maatregelen, 49 stemden tegen. In de Senaat hebben zowel de Democraten als de Republikeinen 50 zetels.

Een Republikeinse senator was afwezig vanwege een sterfgeval in de familie. “Als het 50 tegen 50 was geweest, had vicepresident Harris de beslissende stem gehad”, zegt correspondent Marieke de Vries. “En was het alsnog aangenomen.”

De miljarden worden gebruikt voor vaccins en medische hulpmiddelen. Ook krijgen werklozen en andere financieel gedupeerden financiële steun. “Maar dit is niet het gedroomde pakket waarover beloftes zijn gedaan en waar iedereen op hoopte”, zegt De Vries.

Tijdens de verkiezingen beloofde president Biden dat elke Amerikaan 2000 dollar zou krijgen. Nu wordt dat 1400 dollar.

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cool

De natuur is bezig met een Great Reset

computer says no syri algoritme

Agenda 2030: Staat ondergang van de Belastingdienst symbool voor de onmenselijke maat?