in , ,

Amstelveen mocht controle bijstand niet uitbesteden aan commercieel pandjes g*st*p* bedrijf

De gemeente Amstelveen had de controle op bijstandsfraude niet mogen uitbesteden aan een commercieel bedrijf. Dat is een kerntaak die een gemeente zelf moet uitvoeren. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep, de hoogste op het gebied van het sociale bestuursrecht, deze week bepaald.

De gemeente Amstelveen had medewerkers van een commercieel bedrijf onderzoek laten doen naar ontvangers van . De gemeente hoefde alleen aan het bedrijf te betalen als het onderzoek leidde tot een intrekking, beëindiging of weigering van de bijstandsuitkering. De medewerkers van het commerciële bedrijf voerden het onderzoek helemaal op eigen houtje uit.

Naar aanleiding van het onderzoek trok de gemeente de bijstand van een vrouw in. De vrouw voerde in hoger beroep aan dat de gemeente geen gebruik had mogen maken van de verkregen onderzoeksgegevens. Volgens haar hadden de medewerkers van het bedrijf zich ten onrechte gelegitimeerd als handhavingsmedewerkers van de gemeente. Ook wees ze op het financieel belang van het bedrijf bij de uitkomst van het onderzoek.

De Centrale Raad van Beroep noemt het resultaat van het onderzoek ‘onrechtmatig verkregen bewijs'. Het is het eerste oordeel van de raad over een dergelijke kwestie.

Lees verder via PrivacyNieuws

Foto via tuppus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De waanzin van het ‘stemmen’!

Moeten we met zijn allen niet meer willen: Toestand mishandelde meisje (15) IJmuiden achteruit