in ,

Apple gaat vragen: wilt u dat deze app u overal volgt? En nu is Facebook boos

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Wat is er aan de hand? Het gaat allemaal om een functie genaamd App Tracking Transparency in het besturingssysteem voor iPads en iPhones.

Daarmee gaat Apple zijn gebruikers veel duidelijker maken dat de apps op hun mobieltjes en tablets unieke informatie verzamelen die nuttig is voor het aanbieden van gerichte reclames. Dat soort informatie kan het unieke ID zijn van een apparaat, maar ook iemands naam of mailadres.

Apps verzamelen dat soort informatie en delen die gegevens vervolgens weer met commerciële partijen zoals Google en Facebook.

Gebruikers kunnen al langer op hun toestel aangeven dat ze niet willen dat ze door apps ‘getrackt’ worden, maar dit is voor Apple te vrijblijvend: je moet er naar op zoek ergens in de instellingen. Weinig mensen zullen dat doen.

Vanaf iOS 14.5 (de huidige versie is iOS 14.4) krijgt de consument een niet te missen scherm voor zijn kiezen: wilt u dat Facebook uw activiteiten via de apps of websites van andere bedrijven volgt?

Facebook en andere partijen verzamelen immers niet alleen gebruiksdata via hun eigen apps, maar ook via de apps van andere partijen. Hierin zit dan een zogenoemde trackingcode van Facebook ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8028916634 407e54be95 New World Order

Wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge: Geldstraf bij schenden van quarantaineplicht

cda faalhaas 800x504 1

Wauw! Minister De Jonge: ‘Nul begrip’ voor mensen die coronaprik weigeren