in ,

Wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge: Geldstraf bij schenden van quarantaineplicht

8028916634 407e54be95 New World Order

Reizigers die terugkeren uit een land waar het risico op een coronabesmetting hoog is, moeten binnenkort bij aankomst in een quarantaineverklaring overleggen.

Daarmee verplichten zij zich expliciet om tien dagen in quarantaine te gaan. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert in het uiterste geval een geldstraf.

Dat staat in een wetsvoorstel van minister () dat vandaag in consultatie is gegaan. Wie erover mee wil praten, heeft daar tot en met vrijdag de tijd voor.

Het vraagt daarnaast instanties als de Autoriteit Persoonsgegevens, het College voor de en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om advies.

Wie nu terugkeert uit een risicogebied, moet voor vertrek naar Nederland al een negatieve coronatest kunnen overleggen. Daarnaast moeten reizigers binnenkort tien dagen verplicht in quarantaine.

Tot nu toe geldt daartoe alleen een dringend advies, maar daar houden te veel mensen zich niet aan. Als een nieuwe test …

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU Dictatorship

Corona – Ook als smoes voor steeds ingrijpender EU-bemoeienis

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Apple gaat vragen: wilt u dat deze app u overal volgt? En nu is Facebook boos