in ,

Assurantiebelasting verhoging levert het Rijk minder op, onze verzekeringen per saldo 12,6% duurder

4594654681 685ecc65a3 verzekering1

De opbrengst voor de Staat van de assurantiebelasting blijft iets achter bij de raming. De tarieven voor deze belasting is in twee stappen verhoogd. In 2013 is dat tot wasdom gekomen en zijn de inkomsten aan assurantie-belasting meer dan verdubbeld. Over de jaren 2011-2013 heeft deze maatregel de Nederlandse schatkist ruim Euro 1,5 miljard extra opgeleverd. Dat is Euro 70 miljoen minder dan het kabinet had geraamd. Een huishouden betaalt inmiddels aan assurantiebelasting gemiddeld Euro 170 per jaar, terwijl dit vóór de kabinetsmaatregel Euro 61 was. Mede door deze belasting-verhoging zijn de kosten voor bijvoorbeeld auto-, inboedel- en brandverzekering per saldo 12,6 % duurder geworden.

De iets lagere opbrengst is het gevolg van een niet voorziene ontwikkeling. Bij het opstellen van de regeerakkoorden voor het zittende en vorige kabinet werd uitgegaan van een aanhoudende lichte groei aan uitgaven verzekeringspremies. De realiteit is anders: er is sprake van een daling van verkochte verzekeringen.

via Bank Nieuws

Foto via marcfonteijn cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eventjes terug naar 2012 en lachen hoe TimmerFrans zich voor gek zet

weduwe1

Oproep aan alle Nederlandse weduwen, iedereen in de startblokken! U kunt nu 1400 euro pensioen eisen!