in , , ,

Belastingdienst vraagt uw gegevens parkeerautomaat op

8264222462 26612130b2 parkeren
De heeft alle parkeergegevens over 2012 opgevraagd van mensen die bij een parkeerautomaat op kenteken parkeerden.
Dit is opmerkelijk, want het verantwoordelijke Servicehuis Parkeren (SHPV) garandeert parkeerders juist dat alle ingevoerde kentekens na acht weken worden gewist, meldt NRC Handelsblad gisteren.

Met de gegevens kan de Belastingdienst controleren of leaserijders niet méér privékilometers maken dan ze via hun rittenadministratie opgeven. Op de website van het SHPV, verantwoordelijk voor het Nationaal Parkeer Register (NPR), staat dat “de kentekens van geregistreerde parkeerrechten na acht weken” worden “gewist”. Dat blijkt niet het geval. Ze worden bewaard en kunnen later alsnog opnieuw aan de transactiegegevens worden gekoppeld.

Gegevens niet verwijderd, maar ‘versleuteld'……LOL voor hackers een makkie

In een reactie zegt woordvoerder Naomi Woestenenk dat de kentekens na acht weken niet worden verwijderd, maar “versleuteld”. “Ze kunnen weer worden ontsleuteld en zijn dan opnieuw te koppelen aan tijd en plaats”, aldus Woestenenk. Volgens haar zijn de gegevens over 2012 enkele maanden geleden opgevraagd door de Belastingdienst. Een woordvoerder van die dienst kon dat gisteren nog niet bevestigen.

Op de website van het NPR staat dat alleen gemeenten, private parkeerbedrijven en ‘serviceproviders mobiel parkeren' toegang hebben tot de gegevens van hun eigen klanten. Over de Belastingdienst wordt niets gemeld.
In combinatie met gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, die bij het NPR betrokken is, kan de Belastingdienst zien wie wanneer en waar parkeerde. Het College Bescherming Persoonsgegevens zegt niet betrokken te zijn geweest bij de inrichting van het NPR.

Tientallen gemeenten zijn aangesloten bij het NPR, vaak voor het afrekenen via de . In het NPR kunnen controleurs zien of er is betaald.
Amsterdam is deze maand volledig overgestapt op kentekenparkeren.
Bezoekers van de stad voeren hun kenteken in op een parkeerautomaat, een bonnetje achter de voorruit is niet meer nodig.

De lakse, naïeve Nederlander.
Het verbaasd me helemaal niets dat de Nederlanders op de eerste plek in  staan, als het om  de nek omdraaien gaat

En dan nog even dit…

Een parkeerkaartje overnemen is strafbaar

Een automobiliste uit Nijmegen had een aangespannen omdat ze een boete kreeg voor het overnemen van een parkeerkaartje. Het parkeerkaartje was nog enkele uren geldig en niet gebonden aan een kenteken. De rechter oordeelde dat de boete van € 60 (€ 58 boete en € 2 verschuldigde parkeerkosten) terecht was opgelegd. De automobiliste had namelijk geen parkeerbelasting betaald terwijl ze wel parkeerde. Volgens de rechter moet parkeerbelasting per voertuig worden betaald. Daarom was de automobiliste schuldig en niet de oorspronkelijke eigenaar van het parkeerkeerkaartje. Hij had immers al parkeerbelasting betaald.

BRON

Lees verder via Stop de bankiers.

Photo by Curtis Gregory Perry cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1601456527 ac2f1bd29e greece euro

EU vindt verrassend 2 miljard euro en kan Griekenland nu redden

4365985854 2f6cd53d80 opec

Wall Street Journal Reporter dood gevonden na controversiëel OPEC onderzoek