Wall Street Journal Reporter dood gevonden na controversiëel OPEC onderzoek

Deze woensdag, werd het lichaam van de Wall Street Journal verslaggever David Vogel uit een New Jersey rivier gevist. De 55-jarige journalist was al meer dan een jaar vermist en onderzoekers waren niet zeker van wie het lichaam was totdat ze in staat waren om de gebitsgegevens te vergelijken met die van David Bird.

Volgens de politie werd Bird gevonden in de Passaic Rivier tussen de Somerset en Morris provincies, in een gebied waar hij regelmatig wandelingen maakte. Na al die tijd, waren twee mannen onlangs aan het kanoën in dat deel van de rivier toen ze een rood jasje tegenkwamen en de politie belden.

Net voor zijn verdwijning, onderzocht Bird een aanbod onbalans in de olie-industrie, en rapportage dit op een manier die zeer omstreden was en mogelijk bedreigend voor elementen binnen die sector.

NBC meldde dat “de familie denkt dat zijn verdwijning kan worden gerelateerd aan zijn verslag over OPEC. ‘

Op 21 oktober, twee maanden voor zijn verdwijning, schreef Bird dat, Amerikaanse ruwe olie futures op maandag 1,6% lager eindigde, en was gedaald tot minder dan $ 100 per vat voor het eerst sinds juli door stijgende voorraden en een zwakke vraag. De prijzen daalden, terwijl de Energy Information Administration [EIA] meldde dat de Amerikaanse ruwe olie voorraden toenamen voor een vierde week op rij, naar het hoogste niveau sinds eind juni… De zwakke vraag vanuit raffinaderijen laat ruwe voorraden tot vier miljoen vaten klimmen in de week eindigend op 11 oktober, aldus de EIA in een rapport van vorige week dat werd uitgesteld als gevolg van de sluiting van de overheid.

Dat is het laatste stukje van een vier weken durende opbouw van 18,9 miljoen vaten in aandelen heeft dat de druk op de prijzen gelegd, doordat de raffinaderijen van ruwe olie de te verwerken runs hebben verlaagd naar 1.260.000 vaten per dag sinds half september…

Het was ook gemeld dat Bird onlangs een levertransplantatie had ontvangen vlak voor zijn verdwijning.

“David Bird was een langdurig en gewaardeerd lid van de Dow Jones newsroom, en we zijn diep bedroefd om vandaag kennis te nemen van zijn dood. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn familie en vrienden, “, zei Gerard Bakker, hoofdredacteur van The Wall Street Journal in een verklaring.

Lees verder via World Unity.

Photo by PatrickSeabird

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

Close