Betrapt! Amnesty dogmatisch over boerka’s: in Iran niet oké, maar in Nederland ineens ‘godsdienstvrijheid’

Amnesty International is betrapt op hypocriet gedrag aangaande de islamitische boerka. Zo is de organisatie zeer kritisch op de Iraanse regering vanwege het vervolgen van vrouwen die geen willen dragen, maar krijgt de Nederlandse regering ook een veeg uit de pan omdat het een “schending van de godsdienstvrijheid” zou zijn.

Bij Amnesty International werken dus echte ‘contrarians', dat zijn mensen die altijd de advocaat van de Duivel spelen en tegendraads zijn. Een soort van Schotten zeg maar. Op zich zijn er natuurlijk wel verschillen tussen het boerkaverbod en de strijd tegen de verplichte hoofddoek in Iran.

Maar dogmatisch is het natuurlijk wel: de radicale boerka onder de noemer ‘godsdienstvrijheid' laten vallen laat de deur open voor verdere radicale ‘godsdienstvrijheden' als vrouwenbesnijdenis.

In Iran is is er dus repressie van vrouwen die hun hoofddoek in de prullenbak willen gooien en in Nederland is er repressie van vrouwen die weigeren hun gezicht te tonen. Dat is het verschil, maar in beide gevallen is Amnesty niet tevreden.

Welke concrete voorstellen de organisatie doet om vrouwen die gedwongen een boerka moeten….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Welvaart met de Euro: Heel veel Europeanen kunnen zich geen vakantie van één week veroorloven

Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld