Welvaart met de Euro: Heel veel Europeanen kunnen zich geen vakantie van één week veroorloven

larahcv / Pixabay

In grote steden in heel , met name in en , vindt in augustus een grote uittocht plaats. In Madrid wordt het verkeer bijvoorbeeld stiller, restaurants sluiten en kantoren liggen leeg terwijl de lokale bevolking naar de kust stroomt om te ontsnappen aan de verstikkende hitte.

Deze vakantiemigraties zijn de norm in beide landen waar mensen ze gemakkelijk als vanzelfsprekend kunnen beschouwen.

Er zijn echter uitzonderingen, met nieuwe en deprimerende gegevens van Eurostat waaruit blijkt dat vakanties gewoonweg onbetaalbaar zijn voor een groot aantal Europeanen.

Het grootste deel van de mensen dat zich in 2018 geen vakantie van een week weg van huis kon veroorloven, werd geregistreerd in Roemenië op 59 procent. Kroatië werd tweede met 51,3 procent, terwijl en Cyprus met 51 procent op de derde plaats kwamen.

Grote delen van de bevolking in Italië (43,7 procent), (35,3 procent) en Polen (34,6 procent) zeiden ook dat een vakantie van een week buiten hun bereik lag.

Zelfs in Spanje, waar lange vakanties in augustus typisch zijn, zei 34,2 procent van de mensen dat ze de kosten van een pauze van een week nog steeds niet konden betalen.

Infographic: veel Europeanen kunnen zich geen vakantie van één week veroorloven

Deze grafiek toont het deel van de bevolking dat zich in 2018 geen vakantie van een week weg van huis kon veroorloven.

Lees verder bij de bron: Statista


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Telkens wat: De grote agressieve horrorwespen plaag van 2019 gaat van start

Betrapt! Amnesty dogmatisch over boerka’s: in Iran niet oké, maar in Nederland ineens ‘godsdienstvrijheid’