in , , , , ,

Uitspraak Italiaanse rechtbank nummer 4: Hersentumor werd veroorzaakt door mobiele telefoon

calling 1559899756
rawpixel / Pixabay

Nog een andere Italiaanse rechtbank heeft een verband gelegd tussen de hersentumor van een man en het gebruik van de mobiele en draadloze telefoons op het werk. Dit is het vierde geval in Italiaanse rechtbanken dat is vastgesteld dat een hersentumor het gevolg is van het gebruik van mobiele telefoons.

De man die op een luchthaven werkte, gebruikte meer dan tien jaar lang en gemiddeld vier uur per dag mobiele en draadloze telefoons van Nokia, Siemens of Samsung.

Op 30 januari 2019 oordeelde de rechtbank van Monza dat de man een tumor op de gehoorzenuw had, ook wel akoestisch neuroom genoemd, en dat deze was veroorzaakt door het intensieve gebruik van de mobiele telefoon en draadloze telefoon op het werk.

De man in deze zaak werkte op een luchthaven en werd daar blootgesteld aan hoge niveaus van radiofrequentie straling. Hij gebruikte een Siemens DECT-telefoon en mobiele telefoons van Nokia of Samsung. De telefoons werden gebruikt aan de linkerkant van het hoofd en het was ook aan de linkerkant dat artsen een tumor ontdekten in 2010.

De man wendde zich in 2014 tot de rechtbank en verzocht om de ziekte te erkennen als arbeidsletsel, dat aldus werd vastgesteld op 30 januari 2019.

Vier zaken behandeld in Italiaanse rechtbanken

Bij drie eerdere gelegenheden hebben Italiaanse rechtbanken al een verband gelegd tussen het gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren:

2012, Italiaans Hooggerechtshof. Financieel manager bij een Italiaans industrieel bedrijf, Innocente Marcolini, gebruikte 12 jaar lang 5-6 uur per dag een mobiele telefoon en een draadloze telefoon en ontwikkelde een tumor op de gezichtszenuw aan dezelfde kant als hij de mobiele of draadloze telefoon gebruikte. Het hof leunde uitgebreid op de bevindingen van de Zweedse oncoloog en professor Lennart Hardell, die als meest betrouwbaar werden beoordeeld.

2017, rechtbank in Ivrea. Een man in dienst van de telecomoperator Telecom Italia die 15 jaar lang elke dag 3 uur lang de mobiele telefoon gebruikte op het werk, kreeg in 2010 gehoortumoren aan dezelfde kant als de mobiele telefoon werd gebruikt.

2017, Hof van Florence. Een verkoper had 2 tot 3 uur lang een mobiele telefoon op het werk gebruikt gedurende 10 jaar. De man had in 2010 een hersentumor aan de gehoorzenuw. De rechtbank heeft de correlatie in 2017 vastgesteld.

2019, Hof van Monza: Een werknemer op de luchthaven gebruikte meer dan tien jaar lang elke dag 4 uur lang een mobiele en draadloze telefoon. In 2010 kreeg de man een gehoorzenuwtumor aan dezelfde kant als de mobiele telefoon werd gebruikt.

Lees verder bij de bron: fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
buiten spelen 1559898580

Jantje Beton schrikt wakker: Aantal kinderen dat nooit buiten speelt groeit

facebook 1559900546

Koop je in voor 10 miljoen: ‘Facebook brengt eigen betaalmiddel deze maand uit’