Bron van de nucleaire wolk boven Europa uit 2017 is gevonden

catalania / Pixabay

In september 2017 trok een wolk ruthenium-106 over . Omdat er weinig gevaar was voor de , kreeg de wolk weinig aandacht in de media. Toch was de radioactieve vervuiling in de honderd keer hoger dan na de kernramp in Fukushima in 2011.

Nu hebben zeventig wetenschappers van verschillende Europese universiteiten dankzij de analyse van 13.000 metingen over heel Europa de oorzaak van het incident kunnen traceren.

Uit hun berekeningen blijkt dat er geen ongeval met een kernreactor aan de oorzaak ligt, maar een probleem in een nucleair verwerkingsbedrijf. De exacte locatie van het incident is moeilijk vast te leggen, maar de data wijzen op een plek in het zuiden van het Oeralgebergte.

Daar ligt de Russische nucleaire installatie Majak. De installatie veroorzaakte in 1957 al eens een groot lek toen een tank explodeerde en enorme nucleaire vervuiling van de regio veroorzaakte. Rusland ontkent dat er in Majak een ongeluk is gebeurd.

We konden aantonen dat het incident is gebeurd in een opwerkingsinstallatie van gebruikte brandstofstaven, in een late fase van het verwerkingsproces….

Lees verder bij de bron: MO*


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ideaal voor symboolpolitiek: Lachgas vanaf heden officieel nieuwe Nederlandse drug

Duits hof bekrachtigt overhevelen van bevoegdheden naar EU in toezicht banken