in , , ,

Burgemeester van Utrecht wil sneller toegang tot privégroepen op sociale media

facebook 1544818819
coffeebeanworks / Pixabay

De Utrechtse burgemeester Peter den Oudsten wil sites en berichten op waarin opgeroepen wordt om te gaan rellen, sneller uit de lucht kunnen halen. “Nu kom je halve wetgeving, en weet ik wat tegen”, zei hij volgens de NOS.

De burgemeester heeft de minister van Justitie verzocht dit proces te versnellen. Bij dat verzoek waren ook de burgemeesters van Amsterdam, en Den Haag aanwezig.

Om dit te bereiken wil de burgemeester sneller toegang kunnen krijgen tot afgesloten groepen.

Den Oudsten gaf aan dat de politie de berichten op sociale media moeilijk kon volgen, omdat ze voor een deel binnen afgesloten groepen werden geplaatst…

…Dat element maakte het probleem volgens Den Oudsten ongrijpbaar, schrijft RTV Utrecht. Volgens hem worden de rellen aangejaagd door een aantal vloggers en hadden zij daarmee daar grote invloed op de onrust.

Dat staafde hij door te wijzen op het feit dat de rellen vanzelf uitdoofden toen de bewuste drie vloggers werden aangehouden. Het lijkt erop dat ze verdacht worden van opruiing.

Lees verder bij de bron: Privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14048681806 cc79bdbc6b b jongeren

Overheid gaat rellende ‘jongeren’ keihard aanpakken: ‘meer inzetten op digitale opsporing’

marcrutte

Stop de spoedwet! Mail de Kamer met de Automatische Kamer Mail Tool