in

Centrumplan Kerkrade: gemeente nu ook projectfinancier

Voor veel gemeenten is het not done om als bankier bij vastgoedprojecten op te treden, maar de gemeente Kerkrade kiest er in volle overtuiging voor bij de herontwikkeling van een deel van het centrum. Het project wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Van Pol Beheer, maar deze is er niet in geslaagd om afnemers voor het project te vinden. Daardoor kan het project niet bij een gewone bank gefinancierd worden.

De gemeente Kerkrade is zelf eigenaar van de grond en panden die worden ontwikkeld door Van Pol. De gemeente kocht ze in 2012 voor 12 miljoen . De getaxeerde waarde was naar verluid toen 5,6 miljoen euro. De aankoop was volgens de gemeente nodig om zelf de regie te kunnen voeren over de ontwikkeling.

In juli 2013 vond zij projectontwikkelaar Van Pol Beheer BV bereid om het plan te ontwikkelen. Tegen de directeur van het bedrijf, Piet van Pol liep toen al een verdenking van het betalen van smeergeld aan de Roermondse oud-wethouder en senator Jos van Rey.

De gemeente vindt het van groot belang dat het project tot stand komt, omdat zij verwacht met het centrumplan een sterke impuls te geven aan de aantrekkelijkheid van de stad. Het project omvat 500 m2 winkelruimte en ruim 60 appartementen.

Lees verder via Spacemakers

Foto via FaceMePLS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lekker participeren in de participatiemaatschappij: Megaheffing voor basisscholen om vergoeding overblijfouders

En wederom propaganda tijd: ‘Kiezer wil verplicht meer groene energie’