in ,

Lekker participeren in de participatiemaatschappij: Megaheffing voor basisscholen om vergoeding overblijfouders

7995452668 51bbcaee12 schoolplein1

De Belastingdienst legt basisscholen honderdduizenden euro’s naheffingen op voor de vergoeding die zij betalen aan overblijfouders. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Volgens de Belastingdienst is de vergoeding die de scholen betalen te hoog om als vrijwilligersvergoeding te worden gezien. De Belastingdienst ziet de overblijfouders daarom als werknemers en de scholen moeten alsnog loonheffing betalen.

Vier katholieke basisscholen in Vleuten en De Meern kregen een aanslag van de Belastingdienst binnen van in totaal 200.000 euro. De aanslag is betaald, met pijn in het hart, zegt voorzitter Jeroen Hoogerwerf. “Van dat bedrag kan ik vier leraren aanstellen.”

‘Flauwe manier van rekenen’

Ook zes basisscholen van de Vereniging Vechtstreek en Venen kregen eerder dit jaar een naheffing van in totaal 300.000 euro in de bus. De scholen betalen de ouders tien euro per overblijfbeurt. De maximaal toegestane belastingvrije vergoeding voor vrijwilligers is 4,50 euro per uur.

Directeur Nelleke Deelen-Geuze vindt de manier van rekenen van de Belastingdienst flauw. “Er komt meer bij kijken dan een uurtje op het schoolplein rondlopen”, zegt ze tegen RTL Nieuws. “Je praat ook over cursussen, vraagt mensen op andere momenten naar school te komen. Je wilt een brede inzet, een vrijwilligersinzet.”

Lees verder via RTL Nieuws.

 

Foto via www.heiloo-online.nl cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7704908148 200c96553a eu babel1

Doe het asjeblieft: ‘Haagse jihadisten planden aanslag op kantoor Europese Commissie’

7080259063 eb2a144540 kerkrade1

Centrumplan Kerkrade: gemeente nu ook projectfinancier