in , ,

CLOWN WORLD: Waarom je je geen zorgen hoeft te maken als er meer gevaccineerde mensen besmet raken dan niet-gevaccineerde

1400680 it the clown wallpaper vaccin
  • Recente rapporten uit Israël laten zien dat een groot deel van de gevallen zich voordeed onder personen die volledig waren gevaccineerd.
  • En vorige week meldde de Amerikaanse Centers of Disease Control (CDC) dat “ongeveer driekwart van de gevallen [bij een recente uitbraak in Massachusetts] plaatsvond bij volledig gevaccineerde personen”.
  • De rapporten hebben geleid tot suggesties dat mensen die volledig zijn gevaccineerd, meer kans lopen om COVID-19 te krijgen dan degenen die dat niet zijn.
  • In een interview met het Amerikaanse Fox News, vroeg de Republikeinse senator Ron Johnson zich af of het Pfizer-vaccin effectief was tegen de zeer besmettelijke Delta-stam van het virus, waarbij hij zei dat “84 procent” van de gevallen in Israël onder gevaccineerde personen viel.
  • Anderen gingen ondertussen naar sociale media, waarbij een Twitter-gebruiker reageerde op de uitbraak van Massachusetts door te vragen: “Hoe de f*** zijn gevaccineerde mensen de meerderheid van de geïnfecteerden?”
  • Maar die opmerkingen gaan voorbij aan het feit dat regio’s zoals Israël en Massachusetts de meerderheid van hun bevolking hebben ingeënt – respectievelijk 62 procent en 64 procent. Het is daarom logisch dat nieuwe gevallen vaker voorkomen in gevaccineerde gemeenschappen naarmate ze een groter deel van de bevolking uitmaken.

In de CoronaCheck van vandaag leggen we uit hoe statistieken over COVID-19-gevallen onder gevaccineerde mensen kunnen misleiden.

We checken ook in bij Sky News Australia, dat een zevendaags verbod op YouTube heeft weten te omzeilen, en analyseren de opmerkingen van premier Scott Morrison over de uitrol van het vaccin.

Verwarring rond COVID-19-gevallen en gevaccineerde mensen opruimen

Er is online verwarring ontstaan ​​doordat landen steeds meer nieuwe gevallen van COVID-19 melden onder mensen die zijn gevaccineerd.

0100200300400500Days since 100th case0.11101001kDaily known newcases since 100th caseIsrael

De getoonde waarden zijn gemiddelden over 7 dagen. Gegevensbronnen: Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, Our World in Data, The COVID Tracking Project, ABC

Recente rapporten  uit Israël laten zien dat een groot deel van de gevallen zich heeft voorgedaan onder personen die volledig waren gevaccineerd.

En vorige week meldde de Amerikaanse Centers of Disease Control (CDC)   dat “ongeveer driekwart van de gevallen [bij een recente uitbraak in Massachusetts] plaatsvond bij volledig gevaccineerde personen”.

De rapporten hebben geleid tot suggesties dat mensen die volledig zijn gevaccineerd, meer kans hebben om COVID-19 te krijgen dan degenen die dat niet zijn.

In een interview met het Amerikaanse Fox News, vroeg de Republikeinse senator Ron Johnson zich af of het Pfizer-vaccin effectief was tegen de zeer besmettelijke Delta-stam van het virus, waarbij hij zei dat “84 procent” van de gevallen in Israël onder gevaccineerde personen viel  .

Anderen gingen ondertussen naar sociale media, waarbij  een Twitter-gebruiker  reageerde op de uitbraak van Massachusetts door te vragen: “Hoe de f*** zijn gevaccineerde mensen de meerderheid van de geïnfecteerden?”

Maar die opmerkingen gaan voorbij aan het feit dat regio’s zoals Israël en Massachusetts de meerderheid van hun bevolking hebben gevaccineerd – respectievelijk  62 procent  en  64 procent  . Het is daarom logisch dat nieuwe gevallen vaker voorkomen in gevaccineerde gemeenschappen naarmate ze een groter deel van de bevolking uitmaken.

Zoals de  Washington Post  opmerkte: “De laatste cijfers laten zien dat 85 procent van de Israëlische volwassenen is gevaccineerd, wat betekent dat er meer dan vijf keer zoveel van hen zijn als niet-gevaccineerde mensen.”

Volgens Lucy D’Agostino McGowan, een assistent-professor statistiek aan de Wake Forest University, betekent het uitdrukken van gevaccineerde mensen als percentage van COVID-19-gevallen dat “hoe beter het vaccin wordt opgenomen, hoe enger dit aantal zal lijken”.

18 green vaccinated men and women effigies. Two have been infected. Two blue unvaccinated effigies are also infected.
In dit voorbeeld is hetzelfde aantal gevaccineerde mensen besmet als niet-gevaccineerde mensen. Maar het is duidelijk dat de verhoudingen anders zijn. (Lucy D’Agostino McGowan

)

“Dit is de verkeerde maatstaf om naar te kijken”, schreef ze in  een blogpost , waarin ze uitlegde dat het de bredere bevolking uitsluit en daarom de “kans om te worden ingeënt gezien je ziek bent” in plaats van “de kans om ziek te zijn gegeven je bent ingeënt”.

Professor McGowan schetste in haar blogpost een situatie waarin 90 procent van een groep van 20 mensen werd gevaccineerd. Vier mensen in de groep liepen COVID-19 op, waaronder twee die niet waren gevaccineerd en twee die dat wel waren, wat betekent dat 50 procent van de infecties onder gevaccineerde mensen was.

Met een andere maatregel toonde hetzelfde scenario echter aan dat 100 procent van de niet-gevaccineerde mensen ziek werd, vergeleken met slechts 11 procent van de gevaccineerde mensen.

In dit geval zou het vaccin 89 procent effectief zijn.

Het is ook vermeldenswaard dat zogenaamde “doorbraak”-gevallen (infecties bij eerder gevaccineerde mensen) waarschijnlijk minder ernstig zijn. Bij de recente  uitbraak in Massachusetts, zoals gerapporteerd door de CDC, werden  vijf COVID-19-patiënten in het ziekenhuis opgenomen: vier waren volledig gevaccineerd en er werden geen sterfgevallen gemeld.

Evenzo, terwijl de dagelijkse gevallen in Israël blijven stijgen, is het percentage COVID-19-patiënten dat ernstig ziek wordt, gedaald tot  1,6 procent, vergeleken met 4 procent  tijdens een vergelijkbare piek voordat vaccins beschikbaar kwamen.

CNN  brak de statistieken van de  CDC uit,  waaronder 6.587 doorbraakgevallen op 26 juli. Door deze te delen door de gevaccineerde bevolking – 163 miljoen destijds – concludeerde de omroep dat minder dan 0,004 procent van de volledig gevaccineerde mensen een doorbraakgeval had dat leidde tot ziekenhuisopname , met minder dan 0,001 procent die sterft aan COVID-19.

Sky News Australia verbannen van YouTube

Sky News Australia, de enige nieuwszender van News Corp, kreeg deze week een verbod van een week door YouTube in overeenstemming met het medische desinformatiebeleid van de techgigant COVID-19.

Volgens het YouTube -beleid voor verkeerde informatie over  COVID-19 staat de site geen inhoud toe die in strijd is met de informatie van de lokale gezondheidsautoriteit of het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie over zaken als behandeling, preventie, diagnose, overdracht of het bestaan ​​van COVID-19.

Een woordvoerder van YouTube, dat eigendom is van Google,  vertelde het ABC  dat Sky News een “staking” had ontvangen en dat als er binnen 90 dagen nog twee stakingen zouden plaatsvinden, het account van het netwerk permanent zou worden verwijderd.

“We hebben een duidelijk en vastgesteld beleid voor medische verkeerde informatie over COVID-19, gebaseerd op de richtlijnen van lokale en wereldwijde gezondheidsautoriteiten, om de verspreiding van verkeerde informatie over COVID-19 te voorkomen”, aldus de woordvoerder.

In een  online geplaatste verklaring zei een woordvoerder van Sky News dat de organisatie “brede discussie en debat over een breed scala aan onderwerpen en perspectieven die van vitaal belang zijn voor elke democratie” steunde en dat ze haar inzet om “aan de verwachtingen van de redactie en de gemeenschap te voldoen serieus” nam. “.

“Sky News Australia verwerpt uitdrukkelijk dat een host ooit het bestaan ​​van COVID-19 heeft ontkend, zoals geïmpliceerd, en dat dergelijke video’s nooit zijn gepubliceerd of verwijderd”, staat in de verklaring.

The Guardian  heeft gemeld  dat ten minste zes video’s van het Sky News Australia-kanaal, met hosts Alan Jones, Rowan Dean en Rita Panahi, van YouTube zijn verwijderd wegens schending van het beleid van het platform.

Zoals Fact Check  eerder dit jaar ontdekte , was het uitzendingsaanbod van Sky News Australia een aanzienlijk kleiner publiek dan ABC News, het enige andere 24-uursnieuwskanaal van Australië, maar had het een buitensporige aanwezigheid op sociale media.

In de tweede helft van 2020 werden de Facebook-berichten van Sky News vaker gedeeld dan alle 65 media-accounts die door Fact Check zijn geanalyseerd, terwijl het YouTube-abonneesbestand dat van kanalen 7 en 9 ver overtrof en het ABC tegen maart 2021 had ingehaald. .

“Belangrijk is dat het waarschijnlijk is dat een aanzienlijk deel van het YouTube-verkeer van Sky uit het buitenland komt, aangezien bijna een derde van het websiteverkeer van buiten Australië komt”, meldde Fact Check in april.

Het verbod van deze week kwam nadat Alan Jones, presentator van Sky News, werd gedwongen een correctie in de lucht aan te brengen over een segment waarin hij en federaal parlementslid Craig Kelly verwezen naar een rapport van Public Health England zonder de juiste context te bieden.

Tijdens  zijn programma op 19 juli zei Jones dat hem een ​​fragment van de week ervoor “niet volledig was verteld” van de technische briefing van Public Health England.

“Sky News Australia wil graag de uitspraken in de uitzending corrigeren, die van alle platforms is verwijderd.”

Zou het voldoen aan het oorspronkelijke vaccinatieschema van de regering Australië in een andere positie hebben gebracht?

Nadat hij vorig jaar had beloofd Australië vooraan te plaatsen in de wereldwijde wachtrij voor vaccinatie tegen het coronavirus, kwam premier Scott Morrison onder toenemende druk te staan ​​over het tempo van de uitrol.

In zijn verdediging betoogt hij dat zelfs als zijn regering haar oorspronkelijke vaccinatiedoelstellingen had gehaald, Australië nog steeds zou vertrouwen op lockdowns, testen en contacttracering om COVID-19 te vernietigen.

“Het nationale vaccinatieplan dat vorig jaar werd aangenomen en alle doelen, zelfs in hun meest optimistische scenario’s, die niet zijn gerealiseerd, hebben Australië niet in een positie gebracht waarin een onderdrukkingsstrategie op elk moment had kunnen worden opgeheven. in ieder geval tegen eind oktober”, zei Morrison tijdens een mediaconferentie van 8 juli.

“Dus de suggestie dat er op de een of andere manier een vaccinatiegraad was die ons nu in een andere positie zou hebben gebracht dan vorig jaar was gepland, is gewoon niet waar.”

Fact Check ontdekte deze week  dat de heer Morrison wel degelijk een punt had …..

Lees verder bij de bron: ABC News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Portrait Adult Men S People  - Clard / Pixabay

Let eens op: De Corona zwendel is zichzelf aan het ontrafelen

zombie 1542375033

Dr. Pierre Gilbert profetische waarschuwing over magnetische vaccins uit 1995: Zombificatie door vaccin