in

De burger betaald het wel: Kabinetsleden pakken veel vaker regeringsvliegtuig

Het luxe regeringsvliegtuig werd in het eerste jaar van koning Willem-Alexander ruim twee keer zo vaak ingezet voor vluchten van ministers en staatssecretarissen. Ze hebben de plaats ingenomen van de leden van het , die juist minder vaak het toestel hebben genomen, concludeert het AD woensdag.

Bewindslieden stapten het laatste jaar onder Beatrix nog vijftien keer in het toestel. Sinds Willem-Alexander koning is, gebeurde dat veertig keer. Vooral premier Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Jeroen (PvdA) maakten gebruik van het toestel.

Dijsselbloem deed dat vooral als voorzitter van de . Volgens zijn woordvoerder is reizen met het regeringsvliegtuig goedkoper dan steeds een commercieel vliegtuig inschakelen.

Alleen kabinetsleden, koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix mogen met de speciale Fokker 70 reizen. Andere leden van de koninklijke familie mogen er ook mee reizen als zij de koning vertegenwoordigen.

via Freedom Bytes Politiek.

Photo by Minister-president


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook Microsoft scant je email en leidt tot aanhouding om kinderporno

Studie: aspartaam kan kanker veroorzaken