in , , ,

Bij het gesloten bolwerk FvD vertrokken lid richt zijn pijlen nu op VVD en Rutte

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

De Dagelijkse Standaard kreeg eind vorig jaar veel reacties op een artikel over het geruchtmakende vertrek van Rob van Gemert bij het Forum voor Democratie (FvD) (2), die de partij van Thierry Baudet de rug toekeerde vanwege het ‘gesloten bolwerk’ en de autoritaire, narcistische manier van besturen door de partijleider.

Van Gemert richt nu met twee nieuwe websites zijn pijlen op de VVD en Mark Rutte, omdat hij vindt dat ‘de mensen niet meer in de leugens van de VVD moeten trappen, omdat Nederland naar de knoppen gaat.’

‘VVD = Volks Verlakkerij & Demagogie’, staat er boven een van de nieuwe websites (1). Onder de knop ‘De VVD werd links’ staat beschreven hoe Rutte, die als lijsttrekker tijdens de verkiezingen van 2006 minder stemmen kreeg als nummer 2 Rita Verdonk, feitelijk de oude VVD gekaapt heeft en een ruk naar links heeft doen maken. Rutte wilde zelfs fuseren met D66 en de PvdA, maar die partijen zagen dat totaal niet zitten.

Vroeger was de VVD nog echt een partij voor en door ondernemers, zowel kleine als grote, en stond in die zin dicht bij de samenleving (werkgelegenheid, vrijheid, lage lasten, etc.). Maar onder Rutte is de VVD ‘een verwaterde kartelpartij voor oligarchen en lobbyisten’ geworden, een partij die wordt geleid door ‘postmoderne kosmopolieten zonder principes’, omdat de oude principes zijn verloochend doordat de partij bijvoorbeeld heel erg pro-EU is geworden.

‘Rubberen Rutte’ verspeelt vertrouwen

‘Rubberen Rutte’ heeft zijn bijnaam niet voor niets gekregen. De premier van Nederland weet zich met zijn kenmerkende vlotte babbel tot nu toe overal uit te redden, maar staat niet bepaald bekend vanwege het hebben van een stevige ruggengraat – àls hij die (nog) heeft. Hij gooide tal van zijn principes overboord en keerde meer dan eens 180 graden om: minder EU werd meer EU, geen windmolens werden veel, héél veel windmolens, en natuurlijk de beruchte 1000 euro die we nooit gekregen. En wat de denken van ‘geen geld naar de Grieken’?

In artikelen zoals ‘VVD moet het maatschappelijk onbehagen serieus nemen’, ‘Mark Rutte kampioen pappen en nathouden’, de ‘VVD beschadigde de rechtsstaat’, ‘Hoe Mark Rutte in zes jaar vertrouwen verspeelde’, en ‘VVD wordt moe van eigen fouten en soms ook van Rutte’ ‘begonnen de media de afgelopen jaren in de gaten te krijgen dat de houdbaarheid van de premier aan het opraken is. En dat lijkt hij zelf ook in de gaten te hebben, gezien zijn open ‘sollicitatie’ toespraken naar een topfunctie in Brussel.

VVD: Sterke oneliners die nooit worden uitgevoerd

Onder ‘De Praktijken van de VVD’ en ‘Chronologie van misstanden’ wordt de ooit klassieke liberale partij puntsgewijs gefileerd, vooral omdat er tijdens verkiezingstijd allerlei lekker klinkende oneliners worden afgevuurd die nooit worden uitgevoerd. Voorbeeld: ‘de VVD presenteert trots cijfers dat Nederland ‘veiliger is geworden en minder crimineel’, vanwege lagere aangiftecijfers. Een gotspe! Mensen doen nauwelijks nog aangifte omdat er tóch niets mee gedaan wordt! Het is dergelijke ‘marketing’ (volksverlakkerij, beduvelarij) wat mensen beu worden. Al die flauwekul. Dat heeft nu lang genoeg geduurd. Nog een voorbeeld: openlijk kritisch op de EU, in werkelijkheid zwaar vóór! En minder belastingen? Nooit! De burgers betalen en betalen maar.’

Van Gemert wijst ook op de lange lijst VVD’ers in Kamer en kabinet die na een grove fout of schandaal moesten vertrekken, en op voormalige VVD’ers zoals Kamerlid Ybeltje Berckmoes, die later een boek schreef met de alleszeggende titel ‘Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn – Mijn ontluisterende jaren in de VVD-fractie’.

Rutte heeft afgedaan, Dijkhoff dan maar?

Mark Rutte heeft dus afgedaan, alleen moet de kiezer dat nog in de gaten krijgen. Op 20 maart en 23 mei (Europa) dan maar?

Zijn gedoodverfde opvolger wordt al een poosje naar voren geschoven: Klaas Dijkhoff. De eerste signalen dat hij niets meer dan een flauw aftreksel van Rutte is, namelijk af en toe ferme uitspraken doen en ondertussen dezelfde tactiek van ‘rechts lullen en linkse doelen vervullen’ voeren zijn er al. Begin dit jaar verklaarde hij stoer dat ‘wij niet zomaar voor het klimaatakkoord tekenen. Als ik moet kiezen tussen politiek en burger, kies ik altijd voor de burger.’

De reactie in de Dagelijkse Standaard: ‘Pech voor verraderlijke Dijkhoff en VVD – Driekwart Nederland doorziet klimaatwoede: ‘Verkiezingsretoriek!’’ En inderdaad, uit een Telegraaf peiling bleek dat 77% van de lezers dit doorziet als pure stemmingmakerij. ‘Als iemand nu nog de VVD gelooft dan heb je onder een steen gelegen. We zijn al jaren in de ene na de andere leugen getrapt,’ luidde een van de reacties.

De kans dat de kiezers er dus inderdaad niet meer intrappen, en de VVD in de nabije toekomst een ‘PvdA’ achtige afstraffing staat te wachten, wordt daarom almaar groter. Al heeft de traditionele liberale kiezer veel minder alternatieven dan de PvdA’er, met zijn tal van andere keuzes op links (GroenLinks, D66, SP, CU, PvdD).

PVV of FvD?

Zo is de PVV mede door toedoen van Rutte en de media in de ban gedaan, en wordt het naar egotistisch libertarisme neigende Forum voor Democratie geleid door een narcist die vorig jaar een naaktfoto van zichzelf postte, en in wiens partijprogramma er maar bar weinig aandacht en begrip is voor mensen die het meestal buiten schuld wat minder goed getroffen hebben in dit leven (willen verlagen van uitkeringen). Daarentegen is hij wel tegen de vernietigende akkoorden over het klimaat en massa immigratie (‘Marrakesh’), en wil hij ook de macht van de EU terugdraaien.

Van Gemert hoopt dat de kiezers de VVD een grote slag toebrengen door massaal naar de PVV en het FvD weg te lopen – niet omdat hij de VVD kapot wil maken, maar juist weer naar zijn roots wil doen terugkeren. Tegelijkertijd hoopt hij op de noodzakelijke hervormingen in het nog jonge FvD. Wat dat laatste betreft ziet hij al wel wat licht aan de horizon, want Baudet zei in november op de Algemene Leden Vergadering dat hij sommige dingen die hij heeft gedaan ‘niet meer moest doen’.

(1) De Fouten van VVD Rutte
(2) De Dagelijkse Standaard
(3) Oprechts

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zorgverzekering1

Weten waarvoor je werkt: In 2040 gaat de helft van je salaris naar de zorg

2018 12 04 05 03 06.gele20hesjes20nieuwe20franse20revolutie2000

De VN roept Frankrijk op het matje om ‘overmatig gebruik van geweld’ tegen Gele Hesjes