in , , , , ,

De Coronapas is een blijvertje: Rechtbank oordeelde dat van discriminatie geen sprake, geen inbreuk op grondrechten en de privacy

via Xandernieuws.net

Het coronatoegangsbewijs is niet onrechtmatig, zegt de rechter in een kort geding dat was aangespannen door advocaat Bart Maes.

In zijn ogen is de controle op de QR-code ‘onwettig, strafbaar en discriminerend’.

De rechtbank in Den Haag oordeelde dat van discriminatie geen sprake is en ook niet van een inbreuk op grondrechten en de privacywetgeving.

Welhaast onaantastbare rol van het OMT

Maes laat via social media weten: “In een uitgebreid vonnis – 15 kantjes – is door de voorzieningenrechter geoordeeld dat er ‘voorshands’ geen sprake is van – kort gezegd – discriminatie en is de vordering afgewezen. Uit een eerste lezing komt naar voren dat er geen ruimte zal zijn voor 2G.”

Veel mensen reageren verontwaardigd op het vonnis. “Mij valt vooral de welhaast onaantastbare rol van het OMT op: ongekozen experts, die aan geen enkele controle onderworpen zijn, bepalen feitelijk het beleid,” schrijft docent en jurist Raisa Blommestijn.

Zij regeren het land

De rechter schrijft in het vonnis: “Volgens het OMT en Van Dissel hebben ongevaccineerden een aanzienlijk grotere kans om besmet te raken dan gevaccineerden. Ook hebben ongevaccineerden volgens het OMT en Van Dissel een grotere kans om het virus door te geven. De Staat mag zijn beleid hierop baseren.”

“Dit zegt echt alles,” stelt …

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eurosurveillance: Nieuwe COVID-uitbraken door volledig gevaccineerde patiënt daagt vaccin-geïnduceerde kudde immuniteit theorie uit

Het is best simpel te begrijpen waarom dit jaar de griep weer zal ’terugkeren’