in , , ,

Defensie maakt personeel nog steeds ziek met het kankerverwekkende chroom-6

9716230851 305abb3ac4 gasmask

De bescherming van defensiemedewerkers die het hoogste risico lopen om in aanraking met chroom-6 te komen, laat te wensen over. Dat blijkt uit interne documenten na een WOB die in bezit zijn van Nieuwsuur.

Eerder kwam Defensie in opspraak toen bleek dat werknemers soms tientallen jaren lang zijn blootgesteld aan chroom-6 tijdens hun werk op de zogenoemde POM-sites. Sommige oud-medewerkers blijken hierdoor ernstig ziek te zijn geworden.

Uit de interne documenten blijkt dat medewerkers die nu het onderhoud van vliegtuigonderdelen uitvoeren – zoals verf spuiten, lassen en schuren – nog steeds in hogere mate blootstaan aan chroom-6 dan wettelijk is toegestaan.

Uit een rapport van april 2018 blijkt dat deze beschermingsmaatregelen niet altijd goed worden uitgevoerd, waardoor de bescherming tekortschiet.

Naast bescherming van het personeel is Defensie verplicht om materieel dat chroom-6 bevat te vervangen door chroomvrij materieel, als dit er is. Uit de stukken blijkt bijvoorbeeld dat er onderdelen van gasmaskers worden gebruikt waar chroom-6 in zit.

Deze zogenoemde filterbussen van het type worden gebruikt in oefeningen, maar gaan ook mee op missie.

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur

Photo by olavXO cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gewoon omdat het kan e1537900950131

Gewoon, omdat het kan! VMBO examenrel meneer Postema nog 2 jaar langer voorzitter van de LVO

42285012015 b658357341 kaag rutte e1537957804992

Rihanna vraagt 100 miljoen euro voor onderwijs aan Rutte en Kaag, Rihanna krijgt… eigen land kan barsten