in , ,

Diefstal van geheime legerstukken over smartvest (VOSS) uit auto medewerker

5829202210 54126c2c10 leger jeep1

Defensie is ernstig in verlegenheid gebracht door de diefstal van geheime documenten over de aanschaf van hypermoderne soldatenvesten. Net nu er na dik tien jaar schot zit in de zaak komt, blijkt dat uit de auto van een medewerker uiterst gevoelige gegevens van betrokken marktpartijen zijn gestolen.

De diefstal, waarvoor de medewerker nota bene vooraf was gewaarschuwd, werd al in december vorig jaar gepleegd, maar Defensie heeft de kwestie . Wie met de geheime gegevens aan de haal is gegaan, is nog altijd onduidelijk.

De materieelafdeling van Defensie is al jaren bezig met de aanbesteding van het zogeheten Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem (VOSS). Dat systeem voor voetsoldaten bestaat uit een helm met ’smartvest’, waarin behalve ballistische bescherming ook radio, gps, een computermodule met tablet, een drinkwatersysteem en een stroomgenerator zijn verwerkt.

Het gaat om 5500 systemen voor de legers van Nederland, België en Luxemburg.

via Telegraaf.nl.

Photo by JPC24M cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7704908148 200c96553a eu babel1

EU moet politiek groot worden en bezegelt politieke samenwerking met Oekraïne, Georgië en Moldavië

4496751983 05e532382b kalf1

Verboden kankerverwekkend antibioticum aangetroffen in kalfsvlees