in

Drie op tien verpleegkundigen Medisch Spectrum Twente moeten rekentoets overdoen

3178965365 060ba5e303 rekenen1

Ziekenhuizen in deze regio maken flink werk van de rekentoets voor verpleegkundigen, die sinds vorig jaar verplicht is. Ongeveer duizend verpleegkundigen van het Medisch Spectrum Twente worden onderworpen aan een pittige rekentoets, dertig procent zakt voor de eerste toets.

Hoewel de rekentoets sinds vorig jaar landelijk verplicht is, ontbreekt er nog een eenduidige norm die aangeeft hoe goed verplegend personeel precies moet kunnen rekenen.

Cito

De meeste ziekenhuizen baseren zich op een methode die door toetsontwikkelaar Cito is gebaseerd, maar ze mogen de toets zelf samenstellen en de norm bepalen wanneer iemand slaagt of zakt. De resultaten van de toets worden opgenomen in de zogeheten kwaliteitskaart waarin staat hoe goed een ziekenhuis het doet op een aantal terreinen.

Bijscholing

Wie in het MST na twee of drie mislukte pogingen de toets nog niet foutloos heeft gemaakt, blijft net zolang in bijscholing totdat hij of zij wel is geslaagd. „Daar zijn geen verdere consequenties aan verbonden.

via Drie op tien verpleegkundigen MST moeten rekentoets overdoen.

Photo by hans westbeek cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5741092692 8f7cbf0725 snelweg a91

Daar gaat weer 1 miljard: ‘Onnodige uitbreiding A9 door uitblijven verkeer’

3156413498 1a2056caf5 Hoog Catharijne1

Nederland in de uitverkoop: Belangrijkste winkelcentra in Franse handen