in

Nederland in de uitverkoop: Belangrijkste winkelcentra in Franse handen

3156413498 1a2056caf5 Hoog Catharijne1

De belangrijkste winkelcentra in Nederland zijn van Corio. Dat wordt overgenomen door een Franse branchegenoot. Weer verdwijnt een groot beursfonds uit Amsterdam.

Het beursgenoteerde winkelcentrumfonds Corio komt waarschijnlijk in Franse handen. Concurrent Klépierre heeft dinsdag een bod gedaan op de eigenaar van Hoog Catharijne en nog 55 andere winkelcentra in Nederland en zes andere Europese landen.

Zo ontstaat volgens de twee ondernemingen de grootste winkelbelegger van Europa, met gezamenlijk 182 winkelcentra in zestien Europese landen.De Fransen willen betalen in aandelen Klépierre. Per Corio-aandeel bieden ze 1,14 aandeel in het nieuwe fusiebedrijf. Bij de huidige koers van Klépierre komt dat neer op een stevige bonus voor de Corio-beleggers. Het bod ligt ruim 15 procent hoger dan het aandeel Corio maandag voor aanvang van de handel waard was.

Het royale overnamebod is opvallend, gezien alle sombere berichten over winkelcentra. Door de tegenvallende economie en de florerende handel via internet kampen veel winkeliers met afnemende omzetten, faillissementen en telt Nederland steeds meer lege etalages met Te-Huur-bordjes.

‘Maar dat sentiment is sterk overdreven’, stelt Peter Nieland van winkelteller Locatus . De winkelleegstand bij Corio in Nederland, goed voor eenderde van de omzet van het fonds, is in 2013 weliswaar opgelopen van 6,4 procent tot 6,9 procent. ‘Maar op strategische plekken blijft er zowel in Nederland als in het buitenland nog altijd grote interesse in winkels.’

In de portefeuille van Corio zitten vooral zulke goede locaties – onder meer in Beverwijk en Rotterdam. De afgelopen jaren heeft het minder presterende centra veelal verkocht, in Nederland staat het kwakkelende meubelcentrum Villa Arena in Amsterdam-Zuidoost nog te koop.

Het succesnummer van Corio is volgens Nieland nog altijd Hoog Catharijne in Utrecht. ‘Dat is op zaterdag het drukst bezochte winkelcentrum van Nederland. Reken maar dat ondernemers veel geld overhebben om op zo’n plek hun spullen te verkopen.’ Corio is constant bezig om huurders aan te trekken voor veel bezochte locaties. Dat is onder meer gelukt bij Rotterdam Alexandrium. Nieland: ‘Sinds daar een Primark zit, loopt het storm en willen er ook veel andere modewinkels zitten.’

via VK.

Photo by dierk schaefer cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3178965365 060ba5e303 rekenen1

Drie op tien verpleegkundigen Medisch Spectrum Twente moeten rekentoets overdoen

7538325182 b4534f5761 GMO1

Moeten we niet willen: Oproep tot versnelde toelating GM-grondstoffen