in , , ,

Een andere waarheid over Syrië

e835b1082ef4023ecd0b470de7444e90fe76e6dd1bb6154796f1c8 640 syria

“Westerse politici, ‘experts’ en journalisten gaan de komende dagen hun verhaal over Syrië moeten bijstellen,” begint oorlogsjournalist Robert Frisk zijn opiniestuk in The Independent.

Hij hekelt de gekleurde en eenzijdige kijk op het conflict.

Nu de Syrische stad Aleppo is bevrijd komt er steeds meer informatie naar buiten over de ‘rebellen’ die wij in het Westen – de VS, Groot-Brittannië, de EU en de koppensnellers in de Golf – steunen.

Onder hen zijn onder meer lieden van Al Qaida (Jabhat al-Nusra of Jabhat Fateh al-Sham), het ‘volk’ – zoals George W. Bush ze noemde – dat verantwoordelijk zou zijn geweest voor de aanslagen op 9/11.

Herinner je de oorlog tegen terrorisme nog? Het ‘pure kwaad’ waar Al Qaida voor staat? Herinner je alle waarschuwingen nog van onze geliefde veiligheidsdiensten over de dreiging van aanslagen door Al Qaida?

Bekende mantra

Er werd voor ons een verhaal gesponnen over heldenmoed, democratie en lijden. Een verhaal over ‘good guys’ tegen ‘bad guys’ dat net zoveel leugens bevat als het verhaal over ‘massavernietigingswapens’.Daar hoor je nu niets meer over, aangezien de ‘dappere’ lieden van Al Qaida het oosten van Aleppo verdedigden.

En daar klinkt weer de bekende mantra, die tot walgens toe moet worden herhaald.

Andere waarheid

Het wordt tijd dat ook de andere waarheid wordt verteld: dat veel van de ‘rebellen’ die we in het Westen steunen tot de wreedste en meest meedogenloze strijders in het Midden-Oosten behoren.

Enkele weken geleden ontvluchtte een moslimgezin Oost-Aleppo tijdens een staakt-het-vuren.

De vader had juist te horen gekregen dat zijn broer op het punt stond te worden geëxecuteerd door de rebellen omdat hij de frontlinie had overgestoken met zijn vrouw en zoon.

Bezorgd

Hij zei dat de rebellen scholen hadden gesloten en wapens bewust vlak bij ziekenhuizen hadden geplaatst.

Syrische soldaten zeiden dat de Amerikanen IS vrije doorgang verleenden vanuit Mosul om het regime van Assad opnieuw aan te vallen.

Een Amerikaanse generaal zei zelfs bezorgd te zijn dat Iraakse milities IS er mogelijk van zouden weerhouden de grens tussen Irak en Syrië over te vluchten.

https://youtu.be/xhgUsbAEE40

 

‘Val’

En zo geschiedde. In drie enorme colonnes staken IS-strijders vanuit Mosul in Irak en Raqqa en Deir ez-Zor in Oost-Syrië de woestijn over om de prachtige stad Palmyra weer in te nemen.

Vrijwel alle westerse media spraken van de ‘val’ van Aleppo. Normaal gesproken zou zijn gezegd dat het leger de stad had ‘heroverd’ op de ‘rebellen’, terwijl Palmyra opnieuw was ‘gevallen’.

‘Onze’ rebellen onthoofdden in Palmyra een 82-jarige onderzoeker die Romeinse schatten probeerde te beschermen en zetten zijn bril op zijn afgehakte hoofd.

Stofwolken

De Russen voerden 64 luchtaanvallen uit op IS-strijders buiten Palmyra.

De stofwolken die de enorme colonnes veroorzaakten moeten zeker ook zijn opgemerkt door de Amerikanen. Waarom voerde de Amerikaanse luchtmacht geen bombardementen uit?

Maar nee, om de één of andere reden werden ze simpelweg niet opgemerkt door het enorme arsenaal aan Amerikaanse satellieten en drones in de regio.

Fisk insinueert dat de Amerikanen het ‘lieten gebeuren’, om zo de Syrische en Russische troepen te verzwakken.

Samenzweren

De Italiaanse journaliste Loretta Napoleoni schrijft in haar nieuwe boek Merchants of Men over de financiering van de oorlog in Syrië.

“Oorlogscorrespondenten die de opstand steunen vertrouwen de rebellen omdat ze met hen samenzweren,” stelt ze.

Zweren journalisten werkelijk samen met de rebellen? Onze politieke meesters in ieder geval wel. En dat doen ze vanwege het geld.

Onlangs nog wierpen de Britse premier May en haar ministers zich aan de voeten van de soennitische autocraten die de jihadi’s in Syrië financieren in de hoop na de Brexit voor miljarden aan wapens te kunnen verkopen aan de Golf.

https://youtu.be/sh8mc5clUkQ

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
26362654234 1d7b30d1ff algoritme

Zo beïnvloeden en bepalen algoritmes jouw wereldbeeld

4839060646 202c399f4c chip beast e14196768336731

Nederlanders gaan aan de chip gelegd worden: Overheid start in 2017 inloggen via app, id-bewijs of bank