in , ,

Derde Wereldoorlog? Aleppo hoe dan ook een keerpunt

De komende dagen of weken zullen de ogen van de wereld zijn gericht op de Syrische stad Aleppo.

Of deze stad gaat de geschiedenis in als het begin van de Derde of hun bevrijding betekent de vervanging van Amerika door Rusland als belangrijkste speler in de regio.

In de alsmaar voortdurende strijd in Syrië speelt Aleppo een belangrijke rol. Het is dan ook de stad die de afgelopen vijf jaar het meest is getroffen door het oorlogsgeweld.

Het bevrijden van deze stad is dan ook één van de topprioriteiten van president Assad want wanneer deze bevrijding lukt dan is de opstand ook zo goed als gebroken. Blijft natuurlijk nog het probleem van IS, maar dat speelt zich hoofdzakelijk af in het dunbevolkte oostelijk deel van Syrië en is van latere zorg.

Wanneer Aleppo weer in handen is van de wettige regering, hebben ze feitelijk ook weer de volledige controle over Syrië en gaat het dit keer toch iets anders dan de vorige keren dat het Westen dit soort dingen flikte zoals met Saddam Hoessein en Muammar Gaddafi.

In het grotere geheel zou het ook een formidabele overwinning zijn voor het Sjiitische Iran die daarmee ook weer is verzekerd van aanvoerlijnen richting Hezbollah.

De grootste winnaar in dit spel zal Rusland zijn dat niet zoals door Amerika is voorspeld, verzand is in een moeras in Syrië, maar uit de strijd tevoorschijn zal komen als de grote geopolitieke overwinnaar. Waar het op neer zal komen is dat Rusland voortaan degene is die aan de touwtjes trekt in het Midden Oosten en niet langer Amerika.

Voor de Golfstaten zal de mislukking van de Soennitische opstand in de regio een zware klap zijn. In plaats van de invloed van Teheran in de regio sterk af te laten nemen, zal deze alleen nog maar vele malen groter worden.

Deze Soennitische nederlaag zal in het Midden Oosten inslaan als een bom, net nu, dankzij de inspanningen van moslim Obama, de sancties tegen Iran zijn opgeheven en het land heeft aangegeven de olieproductie sterk te zullen opvoeren.

De ogen van de wereld zijn de komende dagen, misschien wel weken, gericht op Aleppo. De stad die de geschiedenis in kan gaan als de plek waar de Derde Wereldoorlog is begonnen.

Dit zal grotendeels afhangen van de gedragingen van de schuimbekkende psychopaat Erdogan en zijn maatje Saoedi Arabië. Zij zullen er absoluut niet voor terugdeinzen om de NAVO mee te sleuren in een directe confrontatie met Rusland.

Wanneer we alles in ogenschouw nemen, is te stellen dat er de vorige keer dat de wereld op de rand van een nucleaire oorlog stond, de Cuba crisis in 1962, nog mensen waren met gezond verstand en dit ook net op tijd wisten te gebruiken.

Nu hebben we te maken met een megalomane psychopaat die zijn Ottomaanse rijk heel snel in duigen ziet vallen en bij machte is de toekomst van onze kinderen te bepalen.

Om niet te vergeten waar het allemaal om gaat.

Dit alles is ontstaan omdat president Assad in 2009 weigerde om een overeenkomst te ondertekenen voor de aanleg van een gaspijplijn van de Amerikaanse bondgenoot Qatar door Syrië naar Turkije om zo de Russische energieleveringen naar grotendeels buitenspel te zetten.

Vanaf het moment dat hij dit weigerde, werd hij plotsklaps de “wrede dictator” die koste wat het kost het veld moest ruimen. Over tientallen jaren als alles anders is geworden in de wereld zullen onze kleinkinderen zich vol verbazing afvragen hoe het in ‘s hemelsnaam mogelijk was dat de mainstream-pers zich op zo’n afgrijselijke manier heeft laten misbruiken.

Om een beeld te krijgen van hoe het leven was in Syrië voordat Assad weigerde om de overeenkomst te ondertekenen navolgend een kleine fotoreportage. Grotendeels vergelijkbaar met de beelden die we ebben gezien ook Lybië en Irak.

Verdere woorden zijn niet nodig:

Aleppo tijdens “schrikbewind” van Assad:
aleppo 1

Aleppo nadat wij slaafs meegeholpen hebben om daar democratie te brengen:
aleppo 2

Aleppo tijdens “schrikbewind” van Assad:
aleppo 3

Aleppo nadat wij slaafs meegeholpen hebben om daar democratie te brengen:
aleppo 4

Aleppo tijdens “schrikbewind” van Assad:
aleppo 5

Aleppo nadat wij slaafs meegeholpen hebben om daar democratie te brengen:
aleppo 6

Aleppo tijdens “schrikbewind” van Assad:
aleppo 7

Aleppo nadat wij slaafs meegeholpen hebben om daar democratie te brengen:
aleppo 8

Aleppo tijdens “schrikbewind” van Assad:
aleppo 9

Aleppo nadat wij slaafs meegeholpen hebben om daar democratie te brengen:
aleppo 10

Lees verder bij de Bron: Niburu.co

 

Photo by Joe Crimmings Photography


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoals reeds voorspeld: Italië getroffen door bankencrisis, ECB to the rescue

Nieuwe versie ‘Het Land Van’ van Lange Frans grote hit op internet