in , ,

Eerste Kamer stemt in met afschaffen vrije artsenkeuze

De oppositie in de Eerste Kamer slaagde er dinsdag niet in een bres te schieten in het front van , , D66, CU en . De stemming volgende week is een formaliteit. Het nieuwe systeem gaat in 2016 in.

Voor 2016 zullen de drie soorten polissen gaan aanbieden. Bij de restitutiepolis kan de patiënt zelf zijn arts kiezen, bij de goedkopere naturapolis maakt de verzekeraar een ruime selectie van de te kiezen artsen. De derde optie wordt de budgetpolis: daarin selecteert de verzekeraar een veel kleinere groep artsen waaruit de patiënt kan kiezen. Schippers verwacht dat die derde optie de goedkoopste wordt.

De verschillen in de polissen gaan alleen over de planbare medisch specialistische zorg, zoals heupoperaties. Elke polis moet alle eerstelijnszorg, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en logopedie vergoeden. Dat geldt ook voor de acute zorg, zoals eerste hulp na ongelukken of een acute blinde darmoperatie.

Lees verder via de Volkskrant.

 

Foto via TijsB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elite: Particuliere beveiligingsbedrijven in villadorpen zetten steeds vaker kentekenscanners

Je verwacht het niet: ‘Regering VS gaat niet over tot vervolging na CIA-rapport’