in

Elektronische oorlogsvoering treft vliegverkeer

Elektronische oorlogsvoering is mogelijk de oorzaak dat vliegtuigen boven tot twee maal toe verdwenen van de radar deze maand. Onderzocht wordt of terroristen of bepaalde staten daarvoor verantwoordelijk zijn.

Speculaties alom over de verontrustende storingen in het Europese vliegverkeer deze maand. Tweemaal gaven de radarschermen in vier air traffic control centers in centraal Europa slechts een zwart scherm gedurende minimaal 20 minuten. Even werd gedacht dat mogelijk een oefening van de de oorzaak was, maar het militaire samenwerkingsverband ontkent.

 De NAVO was in aan het oefenen met onder meer het elektronisch verstoren van communicatie via AWACS-vliegtuigen, maar op 5 juni, toen het vliegverkeer voor het eerst werd verstoord, zouden de juist geen jamming hebben gedaan, meldde Reuters al eerder.

Lees verder via Webwereld.

Photo by Matt Callow


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oude garde elite-politici blijft aan de macht in de EU

Salaris ambtenaar: plus 4,6 procent in 2013