in

Fabrikant van ‘ons’ coronamedicijn stopt 249 sterfgevallen in doofpot

Enkele jaren geleden is de Amerikaanse farmaceut Gilead in Georgië een campagne begonnen om hepatitis C uit te roeien.

Tijdens die campagne stierven tenminste 249 patiënten, zo blijkt uit gelekte documenten die zijn bestudeerd door de Bulgaarse onderzoeksjournalist Dilyana Gaytandzhieva.

Gezondheidsfunctionarissen ontkennen dat er een verband is tussen het programma en de sterfgevallen. Uit interne stukken van Gilead blijkt echter dat de doodsoorzaak van de patiënten is aangemerkt als ‘onbekend’.

Andere patiënten staakten de behandeling vanwege ernstige bijwerkingen. Sommigen van hen zijn inmiddels ook overleden.

In een brief aan Gilead die dateert van 23 juni zegt de Georgische onderminister van Volksgezondheid Tamar Gabunia dat er behandelingen zijn geannuleerd en patiënten zijn gestorven.

Daarnaast stuurde Gabunia op 10 januari een e-mail waarin ze Gilead op de hoogte bracht van het feit dat behandelingen zijn onderbroken en dat er mensen zijn overleden. Dat terwijl de farmareus in persberichten altijd heeft geclaimd dat het programma extreem succesvol was.

Om haar reputatie te redden, lanceerde het ministerie een grootschalige mediacampagne. Daarbij riep het de hulp in van Gilead, dat overigens niet aansprakelijk kan worden gehouden voor de schade.

Uit vertrouwelijke stukken  …..

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Voor de verkoper van dat medicijn was het een zeer succesvol product. Die sterfgevallen zien ze als nevenschade. Heb je bij alle producten. Gaan ook wel eens mensen dood aan bedorven voedsel. Ik vraag me wel af of die medicijnproducenten hun producten ook aan hun eigen kinderen durven te geven als deze ziek zijn.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Rookgordijn rond de Spoed of Noodwet

blank

Vrijbrief voor meer branden: Nederland neemt alsnog honderd migranten uit Grieks kamp Moria op