in

Farmaceuten beloven ‘transparantie’ over coronacontracten

vaccin 1548153403
Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

De geheime contracten die de Europese Commissie met verschillende farmabedrijven heeft afgesloten voor de ontwikkeling van een coronavaccin kunnen over enkele maanden openbaar gemaakt worden.

Vertegenwoordigers van betrokken bedrijven hebben dat tijdens een hoorzitting in het beloofd. Verschillende parlementsleden maken zich zorgen over het gebrek aan transparantie over de onderzoeksresultaten en een rechtvaardige verdeling van over de Europese bevolking.

Voorzitter Sue Middleton van Vaccines Europe, een organisatie die de sector vertegenwoordigt, suggereerde dat de commerciële vertrouwelijkheid van de contracten kan worden opgeheven zodra de commissie alle onderhandelingen afgerond en alle contracten getekend heeft. “Die discussie moeten we zeker kunnen aangaan.”

“Vandaag geldt er vertrouwelijkheid, maar alles zal openbaar worden als er duidelijkheid is over de prijszetting van de vaccins en de aansprakelijkheid”, zei Jean Stéphenne van CureVac.

Met dat Duitse bedrijf heeft de Europese Commissie afgesproken dat de -lidstaten 225 miljoen doses kunnen kopen als het er is en effectief en veilig blijkt te zijn.

Het dagelijks EU-bestuur heeft met zes fabrikanten gelijksoortige deals over de toekomstige levering van veilige vaccins afgesloten. Met twee van hen zijn contracten getekend.

Brussel betaalt ook mee aan de ontwikkeling van vaccins tegen . Middleton zei dat een vaccin tussen de 5 en 15 per dosis zou kunnen kosten.

Ze noemde dat een redelijke prijs, maar die is niet vastgelegd in de overeenkomsten met de commissie.Thomas Triomphe van Sanofi dat samen met GSK aan een vaccin werkt en waarmee de commissie een contract voor 300 miljoen doses heeft afgesloten, beloofde dat …..

Lees verder bij de bron: Farmaceuten beloven transparantie over coronacontracten – Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
spaargeld 1561639177

Wat niet in de Miljoenennota stond: Miljardentekort bij Nederlandse Gemeenten die u moet gaan betalen

16984471487 e0dcae54d5 CETA

Actie tegen invoer Canadees CETA-hormonenvlees via Gentse zeehaven