in

Farmaceuten beloven ‘transparantie’ over coronacontracten

Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

De geheime contracten die de Europese Commissie met verschillende farmabedrijven heeft afgesloten voor de ontwikkeling van een coronavaccin kunnen over enkele maanden openbaar gemaakt worden.

Vertegenwoordigers van betrokken bedrijven hebben dat tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement beloofd. Verschillende parlementsleden maken zich zorgen over het gebrek aan transparantie over de onderzoeksresultaten en een rechtvaardige verdeling van vaccins over de Europese bevolking.

Voorzitter Sue Middleton van Vaccines Europe, een organisatie die de sector vertegenwoordigt, suggereerde dat de commerciële vertrouwelijkheid van de contracten kan worden opgeheven zodra de commissie alle onderhandelingen afgerond en alle contracten getekend heeft. “Die discussie moeten we zeker kunnen aangaan.”

“Vandaag geldt er vertrouwelijkheid, maar alles zal openbaar worden als er duidelijkheid is over de prijszetting van de vaccins en de aansprakelijkheid”, zei Jean Stéphenne van CureVac.

Met dat Duitse bedrijf heeft de Europese Commissie afgesproken dat de EU-lidstaten 225 miljoen doses kunnen kopen als het vaccin er is en effectief en veilig blijkt te zijn.

Het dagelijks EU-bestuur heeft met zes fabrikanten gelijksoortige deals over de toekomstige levering van veilige vaccins afgesloten. Met twee van hen zijn contracten getekend.

Brussel betaalt ook mee aan de ontwikkeling van vaccins tegen Covid-19. Middleton zei dat een vaccin tussen de 5 en 15 euro per dosis zou kunnen kosten.

Ze noemde dat een redelijke prijs, maar die is niet vastgelegd in de overeenkomsten met de commissie.Thomas Triomphe van Sanofi dat samen met GSK aan een vaccin werkt en waarmee de commissie een contract voor 300 miljoen doses heeft afgesloten, beloofde dat …..

Lees verder bij de bron: Farmaceuten beloven transparantie over coronacontracten – Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pharma industrie naar de hel !!!
5 maanden geleden

Waarom zou ik vertrouiwen hebben in een pharma industrie die in de afgelopen decennia op een ongelooflijke manier de gezondheid van de burgers heeft geschaad met chemotherapie en allerlei dure pillen die levenslang moesten worden geslikt tegen ziekten die onmiddellijk chronisch werden genoemd. Vaccins die dodelijk bleken. De pharma industrie is de meest profijtelijke van alle. Zelfs meer dan olie en gas.
Er is niets veranderd sinds de tijd van de kwakzalvers …

Artsen die nooit hebben geleerd over het belang van voeding en welke voeding mensen moeten hebben om gezond te blijven. Een pharma inustrie die verantwoordelijk is voor miljoenen doden. Ik ben wakker geworden. Ik weet nu wat de pharma industrie heeft gedaan.

Ik herinner mij nog goed toen leraren op de oude HBS mij vroegen: “dat zegt de schrijver nu wel, maar wat vind jij daar van …. ” Deze leraren hebben mij de ogen voor het leven geopend. Dus moest die school snel weg, want denkende burgers zijn gevaarlijk voor de elite.

De pharma industrie mag het gaan uitleggen als zij voor hun rechter staan aan het eind van hun leven.

Voor kan de pharrma industrie naar de hel ..

Wat niet in de Miljoenennota stond: Miljardentekort bij Nederlandse Gemeenten die u moet gaan betalen

Actie tegen invoer Canadees CETA-hormonenvlees via Gentse zeehaven