in ,

Fijn, participeren : Strop van honderd miljoen om uitkeringen richting Marokko

8534935128 a65029df41 uitkeringen1

De pogingen van het kabinet om Nederlandse uitkeringen die naar Marokko worden overgemaakt te beperken, lopen vast in een juridisch moeras.

Nadat rechters eerder de verlaging van lopende uitkeringen hadden verboden, heeft de rechtbank in Amsterdam nu bepaald dat ook nieuwe uitkeringen op niveau moeten blijven. Het gaat om arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en nabestaandenuitkeringen.

De uitspraak van de rechter brengt minister Asscher van Sociale Zaken in een lastig parket. Het levert hem een fikse tegenvaller op: de staat loopt honderd miljoen euro mis.

In strijd met verdragen

Volgens het Woonlandbeginsel worden uitkeringen, die naar het buitenland worden overgemaakt, verlaagd als de kosten van levensonderhoud daar lager zijn. De wet werd op 1 juli 2012 van kracht, zou meteen gelden voor nieuwe uitkeringen en stapsgewijze gevolgen hebben voor lopende uitkeringen.

via RTL Nieuws.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4609550305 5a70e866c7 NWO1

Dit is de NWO en iedereen werkt er aan mee!

13505331365 1f9b61d3d9 gehandicapt1

Kortingen tot 67% door gemeenten op de gehandicaptenzorg… Dit kan toch niet de bedoeling zijn