in , ,

Gefabriceerde griep: Genetische code in Covid-19 spike-eiwit kan worden gekoppeld aan Moderna-patent

Syringe and Pills on Blue Background

Een nieuw vermoeden dat aan Covid in een laboratorium is gesleuteld, ontstond vandaag nadat wetenschappers genetisch materiaal van Moderna in het spike-eiwit van het virus hadden gevonden.

Ze identificeerden een klein codefragment dat  identiek is aan een deel van een gen dat drie jaar voor de pandemie door de vaccinmaker was gepatenteerd.

Het werd ontdekt op de unieke  furine-splitsingsplaats van SARS-CoV-2, het deel dat het zo goed maakt in het infecteren van mensen en het scheidt van andere coronavirussen.

De structuur was een van de brandpunten van het debat over de oorsprong van het virus, waarbij sommige wetenschappers beweerden dat het niet op natuurlijke wijze kon zijn verkregen.

Het internationale team van onderzoekers suggereert dat het virus mogelijk is gemuteerd om een ​​furine-splitsingsplaats te hebben tijdens experimenten op menselijke cellen in een laboratorium.

Ze beweren dat er een kans van één op drie biljoen is dat de volgorde van Moderna willekeurig is verschenen door natuurlijke evolutie.

Maar er is enige discussie over de vraag of de match zo zeldzaam is als de studie beweert, en andere experts beschrijven het als een ‘eigenzinnig' toeval in plaats van een ‘rokend geweer'.

SARS-CoV-2, dat Covid veroorzaakt, bevat alle informatie die nodig is om zich te verspreiden in ongeveer 30.000 letters genetische code, ook wel RNA genoemd. Het virus deelt een reeks van 19 specifieke letters met een genetische sectie die eigendom is van Moderna. Twaalf van de gedeelde letters vormen de structuur van Covid's furine-splitsingsplaats, de rest is een match met nucleotiden op een nabijgelegen deel van het genoom

SARS-CoV-2, dat Covid veroorzaakt, bevat alle informatie die nodig is om zich te verspreiden in ongeveer 30.000 letters genetische code, ook wel RNA genoemd. Het virus deelt een reeks van 19 specifieke letters met een genetische sectie die eigendom is van Moderna. Twaalf van de gedeelde letters vormen de structuur van Covid's furine-splitsingsplaats, de rest is een match met nucleotiden op een nabijgelegen deel van het genoom

54562479 0 image a 42 1645638343665

Moderna diende het patent in februari 2016 in als onderdeel van de afdeling kankeronderzoek, blijkt uit gegevens. De gepatenteerde sequentie maakt deel uit van een gen genaamd MSH3 waarvan bekend is dat het van invloed is op hoe beschadigde cellen zichzelf in het lichaam herstellen. Het werd goedgekeurd op 7 maart van het volgende jaar

In de laatste studie, gepubliceerd in Frontiers in Virology,  vergeleken onderzoekers de make-up van Covid met miljoenen gesequentieerde eiwitten in een online .

Het virus bestaat uit 30.000 letters genetische code die de informatie bevatten die het nodig heeft om zich te verspreiden, ook wel nucleotiden genoemd.

Het is het enige in zijn soort met 12 unieke letters waarmee het spike-eiwit kan worden geactiveerd door een algemeen enzym genaamd furine, waardoor het zich gemakkelijk tussen menselijke cellen kan verspreiden.

Analyse van het originele Covid-genoom wees uit dat het virus een reeks van 19 specifieke letters deelt met een genetische sectie die eigendom is van Moderna, die in totaal 3.300 nucleotiden heeft.

SARS-CoV-2, dat Covid veroorzaakt, bevat alle informatie die nodig is om zich te verspreiden in ongeveer 30.000 letters genetische code, ook wel RNA genoemd.

Maar het is het enige coronavirus in zijn soort met 12 unieke letters waarmee het kan worden geactiveerd door een algemeen enzym genaamd furine.

Dit zorgt er op zijn beurt voor dat het virus beter in staat is naburige cellen binnen te dringen.

De zogenaamde furine-splitsingsplaats bevindt zich op het spike-eiwit van het virus, de structuur die zich in de eerste plaats aan menselijke cellen bindt.

Wetenschappers voegen dit element soms toe aan laboratoriumvirussen om ze besmettelijker te maken, maar in de natuur kunnen ziekteverwekkers het verwerven door genetische code uit te wisselen met andere leden van hun familie.

De furine is het brandpunt van intriges geweest voor veel wetenschappers die de oorsprong van het virus bestuderen, omdat geen enkel ander bekend lid van de familie van Covid – een groep genaamd Sarbecovirussen – de site heeft.

Het in de VS gevestigde farmaceutische bedrijf  heeft het patent in februari 2016 ingediend als onderdeel van zijn afdeling kankeronderzoek  , blijkt uit gegevens.

De gepatenteerde  sequentie maakt deel uit van een gen genaamd MSH3 waarvan bekend is dat het van invloed is op hoe beschadigde cellen zichzelf in het lichaam herstellen.

Wetenschappers hebben dit pad naar voren gebracht als een potentieel doelwit voor nieuwe kankerbehandelingen.

Twaalf van de gedeelde letters vormen de structuur van Covid's furine-splitsingsplaats, de rest is een match met nucleotiden op een nabijgelegen deel van het genoom.

In de krant, onder leiding van dr. Balamurali Ambati, van de Universiteit van Oregon, zeiden de onderzoekers dat de overeenkomende code oorspronkelijk in het Covid-genoom is geïntroduceerd via geïnfecteerde menselijke cellen die het MSH3-gen tot expressie brengen.

Professor Lawrence Young, een viroloog aan de Warwick University, gaf toe dat de laatste bevinding interessant was, maar beweerde dat deze niet significant genoeg was om laboratoriummanipulatie te suggereren.

Hij vertelde MailOnline: ‘We hebben het over een heel, heel, heel klein stukje dat bestaat uit 19 nucleotiden.

‘ Dus eerlijk gezegd betekent het niet veel, als je dit soort zoekopdrachten doet, kun je altijd overeenkomsten vinden.

‘Soms gebeuren deze dingen toevallig, soms is het het resultaat van convergente evolutie (wanneer organismen onafhankelijk evolueren om vergelijkbare eigenschappen te hebben om zich aan te passen aan hun omgeving).

‘Het is een eigenaardige observatie, maar ik zou  het geen smoking gun willen noemen omdat het te klein is.

Hij voegde eraan toe: ‘Het brengt ons niet verder met het debat over de vraag of Covid is ontworpen.'

Dr. Simon Clarke, een microbioloog  aan de Reading University, vroeg zich af of de vondst zo zeldzaam was als de studie beweert.

Hij vertelde MailOnline: ‘Er kan slechts een bepaald aantal [genetische combinaties binnen] furine-splitsingsplaatsen zijn.

‘Ze functioneren als een slot en grendel in de cel, en die twee passen maar in een beperkt aantal combinaties bij elkaar.

‘Het is dus een interessant toeval, maar dit is zeker geheel toevallig.'

MailOnline heeft Moderna benaderd voor commentaar.

Indirect bewijs heeft al lang vragen doen rijzen over de oorsprong van Covid en de link met het Wuhan Institute of Virology.

Het was bekend dat de faciliteit experimenten uitvoerde op vleermuiscoronavirusstammen die vergelijkbaar zijn met degene die verantwoordelijk is voor de pandemie.

drong er al vroeg en vaak op aan dat het virus niet uit het laboratorium lekte en beweerde dat de oversteek naar de mens moet hebben plaatsgevonden op een ‘natte markt' in Wuhan waar levende dieren werden verkocht.

Misschien gedreven door vijandigheid jegens de toenmalige Amerikaanse president Donald , die de laboratoriumlektheorie al vroeg omarmde, hoonden de reguliere media en academici in het Westen de mogelijkheid met minachting en noemden het een losgeslagen complottheorie.

Maar uit gelekte e-mails bleek dat topwetenschappers die de Britse en Amerikaanse regeringen adviseerden, hun bezorgdheid uitten over het officiële verhaal privé.

Een studie eerder deze maand vond sporen van Covid-monsters die genetisch materiaal van mensen, hamsters en apen bevatten en mogelijk dateren van vóór de officiële pandemietijdlijn.

Een studie eerder deze maand vond sporen van Covid-monsters die genetisch materiaal van mensen, hamsters en apen bevatten en mogelijk dateren van vóór de officiële pandemietijdlijn.

Sir Jeremy Farrar, een eminente Britse expert die de theorie publiekelijk aan de kaak stelde als een ‘samenzwering', gaf in februari 2020 in een privé-e-mail toe dat een ‘waarschijnlijke verklaring' was dat het virus door de mens is gemaakt.

De toenmalige adviseur van de Britse regering zei destijds dat hij '70:30 of 60:40′ was in het voordeel van een accidentele vrijlating versus natuurlijke oorsprong.

In de e-mail, die naar de Amerikaanse gezondheidschefs Dr. Anthony Fauci en Dr. Francis Collins werd gestuurd, zei Sir Jeremy dat het mogelijk was dat Covid was geëvolueerd uit een Sars-achtig virus in het laboratorium.

Hij vervolgde dat dit schijnbaar goedaardige proces mogelijk ‘per ongeluk een virus heeft gecreëerd dat klaar is voor snelle overdracht tussen mensen'.

Maar de Britse wetenschapper werd stilgelegd door zijn collega's in de VS die waarschuwden dat verder debat over de oorsprong van het virus de ‘internationale harmonie' zou kunnen schaden.

In de laatste wending vond een studie eerder deze maand sporen van Covid-monsters die genetisch materiaal van mensen, hamsters en apen bevatten en mogelijk dateren van vóór de officiële pandemische tijdlijn.

Lees verder bij de bron: Dailymail

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
55e7d74b4b50a814ea898675c6203f78083edbed5153784e73267c 640 encrypted

Hoe de EU mogelijk een einde maakt aan end to end encryptie om onze berichten mee te lezen

quote George Orwell in a time of universal deceit 50455 e1465208012169

Grootste en duurste bedrog uit de menselijke geschiedenis: Hoe wetenschappers wereldwijd rijp werden gemaakt voor klimaatverandering