in

Geweldig weer: Vooral ‘partijtijgers en netwerkers’ in nieuwe Eerste Kamer

4983282487 4354ab2450 eerste kamer1

Kritische Eerste Kamerleden worden in de nieuwe Senaat een zeldzaamheid. Volgens Het Parool bezetten straks vooral ‘partijtijgers en professionele netwerkers’ de bankjes. De Eerste Kamer moet letten op de deugdelijkheid en samenhang van wetgeving, maar er zit straks nauwelijks nog een jurist in. ‘Dat is geen toeval. Academische juristen gaan soms zomaar moeilijk doen over de ‘techniek’ – verdragen, tegenstrijdigheden, Europese afspraken. Fractievoorzitters worden daar gek van’, analyseert de krant. ‘Voor heel wat mensen is de Eerste Kamer gewoon een plek om te netwerken’, aldus een ‘droevige’ ex-senator.

De partijtoppen hebben hun handen vol aan de eigenzinnige senatoren. Ze lopen namelijk niet altijd in het gelid, terwijl de coalitie toch al geen meerderheid heeft in de Senaat. Elke stem telt. VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra pleitte een jaar geleden nog voor afschaffing van de chambre de réflection. De partijtop moet de VVD-senatoren nu al onder druk zetten om ze in het gareel te houden.

Zo uitte VVD-senator Liesbeth Kneppers afgelopen week nog haar bedenkingen bij het hoge tempo waarin ze het nieuwe ‘zeer complexe’ pensioenplan moest behandelen. Ze zinspeelde op uitstel van behandeling, maar de VVD-top verwees Kneppers streng terug naar haar mand. De behandeling van het ‘uiterst complexe’ pensioenplan staat nu gewoon voor komende week op de agenda.

Lees verder via Politalk.nl.

 

Foto via -JvL- cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7774595952 4b6b3304cb shooting stars1

Vannacht vindt een enorme sterrenregen plaatst

1716376668 100c323a59 staking1

Wanneer Nederland: Vakbonden willen heel België platleggen