in , , ,

Gewoon omdat het kan: Zorginstellingen halen hoogste rendement ooit

De Nederlandse zorginstellingen haalden in 2014 met 2 procent het hoogste rendement ooit. Het totale eigen vermogen bedraagt naar verwachting 13,4 miljard . Hiermee neemt de solvabiliteit toe van 23,9 procent eind 2013 naar 27,1 procent eind 2014, dat hiermee ruimschoots aan de normen van banken (20 tot 25 procent) voldoet.

Dat blijkt uit de Barometer Nederlandse gezondheidszorgen de bijbehorende financiële stresstest van EY, onder bijna negenhonderd zorginstellingen.

De sector regionale instellingen voor beschermd wonen (RIBW) is net als voorgaande jaren koploper met 3,9 procent rendement. Aan de onderkant bevinden zich de zelfstandige behandelcentra (ZBC's), die nu drie jaar op rij rond de 1 procent renderen. De ggz-instellingen geven een ‘wisselvallig beeld'. Dit wordt vooral veroorzaakt door het ontbreken van veel grote instellingen, die hun jaarrekening nog niet allemaal gedeponeerd hebben vanwege de uitstelregeling.

Lees verder via de Bron: Skipr

Niet heel vreemd maar eigenlijk toch wel aan al die ontslagen, verarming van zorg, bezuinigingen vanuit de , etc. etc. opdat we ook niet de oudjes die tot hun enkels in hun eigen urine staan…

De vader van staatssecretaris Martin van Rijn () klaagt over de zorg die de demente moeder van Van Rijn krijgt van de Haagse zorgaanbieder WZH. In het Algemeen Dagblad doet de 81-jarige man zijn beklag. “Soms loopt de urine langs haar enkels”, vertelt Joop van Rijn aan de krant. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt tegenover Omroep West dat het om de moeder van staatssecretaris Van Rijn gaat.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Genationaliseerde ABN Amro wil meer dividend gaan uitkeren

Bizar: Europa heeft geen idee wat er met 440 miljard euro noodsteun is gebeurt