in

Bizar: Europa heeft geen idee wat er met 440 miljard euro noodsteun is gebeurt

Manmanman, wat een treurig stemmend rapport van de Algemene Rekenkamer over de besteding van hulpgeld aan eurolanden in nood. De conclusies: er is weinig zicht op waar dat geld precies terechtkomt; er zijn geen onafhankelijke Europese evaluaties om de effectiviteit van de noodsteun te meten en er is ook geen onafhankelijke externe controle op het grootste deel van het geld uit de noodfondsen dat al is besteed.

Daarnaast veegt de Rekenkamer de vloer aan met het democratische gehalte van de Europese besluitvorming rondom deze steun, in haar eigen woorden: ‘Er is een lacune in de democratische controle en verantwoording door de belangrijkste besluitvormer over de Europese noodfondsen, de eurogroep.’

In totaal hebben de EU en het bijna €600 miljard toegezegd aan Griekenland, , Portugal, en Cyprus. Daar is inmiddels €440 miljard van uitgeleend waarvan het grootste gedeelte, bijna €260 miljard, naar Griekenland ging. Van die €260 miljard bijvoorbeeld weten we dat dat er €18 miljard naar het herkapitaliseren van de Griekse is gegaan. Voor de rest: geen flauw idee (citaat).

Lees verder via de Bron: Das Kapital


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gewoon omdat het kan: Zorginstellingen halen hoogste rendement ooit

Onderzoek: Werken van 9 tot 5 is een vorm van marteling