in , ,

Grappig maar de burger zit met probleem opgezadeld: Meer huisartsen weigeren contract

Het aantal huisartsen dat weigert om het contract te tekenen met de zorgverzekeraar breidt zich uit. Alle vier de grote zorgverzekeraars hebben er inmiddels mee te maken.

Begin december gaven meer dan honderdvijftig huisartsen in Limburg en Noord-Holland aan dat het contract van VGZ niet acceptabel was. Het Brabants Dagblad van 13 december meldt dat ook huisartsen in Berghem, Schaijk, Ravenstein, Herpen, Megen en Lith het contract niet tekenen. Ze hebben een brandbrief gestuurd naar minister Schippers en zorgverzekeraars VGZ en CZ. Ook deze huisartsen zijn onder meer kwaad op het feit dat de zorgverzekeraars hen met financiële prikkels beïnvloeden om voor bepaalde medicijnen en laboratoria te kiezen.

De Twentse krant Tubantia meldde dezelfde dag dat de Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland het contract met zorgverzekeraar Menzis niet tekent. Het contract van Menzis komt volgens deze huisartsen neer op een korting van 20 tot 30 duizend euro per praktijk per jaar.

NRC schrijft ten slotte dat de helft van de bij Achmea aangesloten huisartsen nog geen contract heeft getekend.

Lees verder via Meer huisartsen weigeren contract.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9f72958dfe4472138c19ccde 640 winsten1 e14186423197751

Winst maken op zieke mensen, hoe ziek is dat?

belastingdienst scr1

Service, kortom je moet het zelf op de site opzoeken: Belastingtelefoon helpt zoeken op site fiscus