in , , , ,

Het begon allemaal zo onschuldig: Scanauto’s gaan ‘op de stoep’ parkeerders opsporen

15147665303 bebaf923b9 jail

De A’damse wethouder Litjens (Verkeer) wil de veertien gemeentelijke camerawagens kunnen inzetten bij auto’s die op de stoep zijn geparkeerd.

De gegevens over die auto’s worden dan doorgegeven aan toezichthouders die daarna een bekeuring kunnen uitschrijven. Daaraan kleven echter nog enkele juridische haken en ogen, aldus de woordvoerder.

Nu zijn scanauto’s van de gemeente alleen op zoek naar auto’s waarvoor geen parkeergeld is betaald. Jaarlijks maken de camerawagens bijna veertig miljoen scans van kentekens. In de enorme berg aan scans bevinden zich ook veel voertuigen waar op een andere manier iets mis mee is, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het zou daarbij gaan om auto’s die zich volgens het nationale kentekenregister niet op de openbare weg mogen bevinden.

Litjens start per 1 januari een samenwerking met de politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om deze auto’s ook te kunnen herkennen.

De privacy is gewaarborgd, stelt de gemeente, omdat politie en RDW geen zelfstandige toegang hebben tot de scangegevens: zij leveren alleen een lijst aan met alle kentekens die zich niet op de weg zouden mogen bevinden.

Alles bij de bron; Parool

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Waar gaat het allemaal eindigen?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
soros index

George Soros: Trump is een bedreiging voor de New World Order

e52ef31e628cec52 640 internet data

Slachtoffer van je eigen data: Ineens ben je van totaal onschuldig, toch een ‘wanbetaler’