in , ,

Het geld van de gemeenten raakt op, en dat gaat iedereen merken, met dank aan Rutte

118 van de 355 gemeenten hebben geen sluitende begroting voor 2021 kunnen maken. Vrijwel alle andere gemeenten hebben moeten bezuinigen of de lasten moeten verhogen om tot 2024 sluitende begrotingen te maken.

Speeltuinen, bibliotheken, zwembaden, de muziekschool en het enige theater in de regio. Johan Hamster, wethouder Financiën (ChristenUnie) van Stadskanaal, bezuinigt al tien jaar „op alles wat los en vast zit”.

Alleen door de lasten voor inwoners te verzwaren, lukte het de gemeente voorzieningen open te houden.

Tot dit jaar. Na 18 miljoen euro aan bezuinigingen in de afgelopen tien jaar moet de gemeente dit jaar nóg eens 7 miljoen bezuinigen. Het ging de gemeenteraad te ver.

Niet alleen voor de ‘Knoalsters’ (de inwoners van Stadskanaal) zijn de financiële problemen van hun gemeente inmiddels voelbaar. Zoetermeerders zien dat hun rozentuin niet meer door de gemeente wordt verzorgd.

De wegen in Oost-Groningen zijn lange tijd niet onderhouden. In Den Helder geldt dat voor de straatverlichting, in het Gelderse Elburg voor de oude synagoge.

Sluimerende financiële crisis

Het zijn, zo zag NRC, de ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Decoding Davos: The Global Endgame, de plannen van Schwab en World Economic Forum

Corona-uitje en de democratie bewaken: Alle kiezers kunnen ook met avondklok gewoon bij de tellingen zijn