in , ,

Banken ruïneren de wereld opnieuw: “Het ergste sinds Lehman 2008”

burning banknotes

De ineenstorting van de SVB (Silicon Valley Bank) is het op één na grootste bankfaillissement in de geschiedenis van de VS.

Het wachten op het volgende “Lehman Brothers moment” is voorbij. Vrijdag waren we getuige van het op één na grootste bankfaillissement in de Amerikaanse geschiedenis.

De ineenstorting van de Silicon Valley Bank doet de financiële wereld op zijn grondvesten schudden.

Eind vorig jaar had de bank 175 miljard dollar aan deposito’s, en ongeveer 151 miljard dollar daarvan was onverzekerd. Met andere woorden, veel vermogende particulieren en grote bedrijven dreigen te worden weggevaagd.

In het bijzonder wordt dit beschreven als een “dodelijke gebeurtenis” voor startende technologiebedrijven, omdat duizenden van hen hun bankzaken deden bij de SVB.

Zero Hedge legt uit hoe de renteverhogingen van de FED de bank de kop gekost hebben.

Ten eerste, stijgende rentevoeten bieden depositohouders een volledig risicoloze manier om hun geld te parkeren op schatkistpapier zonder het risico van een bedrijfsgebonden deposito op zich te nemen.

Dit is een groot probleem voor de SIVB omdat zij, zoals gezegd, $170BN aan deposito’s heeft.

Ten tweede dwingt de stijgende rente de bank om steeds grotere verliezen op haar schuldactiva onder het tapijt te vegen.

En ja, hoewel de bank zich kan verschuilen achter de “tegen kostprijs aangehouden” basis die Held to Maturity biedt, betekende het feit dat de HTB-portefeuille van de bank een relatief bescheiden looptijd had, dat zelfs als zij tot de vervaldag zou worden aangehouden, zij nog steeds verliezen zou ……

Lees verder bij de bron: DissidentNL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
man in black crew neck shirt

Samenzweringstheorieën worden samenzweringsfeiten

221164e3 418d 4667 93b0 62c611e226f8

Vakantiestemming kan de kast in: Europees vliegverbod in juni om inzet NAVO gevechtsvliegtuigen