in ,

Het koste wat en heb je nog niets: ‘s Wereld grootste zonne-energiecentrale maakt verwachting niet waar

7274622786 4424391834 sun energy1

In februari van dit jaar werd de Ivanpah-zonne-energiecentrale in California geopend. De totale bouwkosten bedroegen 2,2 miljard dollar. Belangrijke investeerders in het project zijn Google ($168 miljoen) en energiemaatschappij NRG ($300 miljoen). De Amerikaanse overheid verstrekte een lening van 1,6 miljard dollar.

Hoofdinvesteerder NRG heeft nu een subsidie-aanvraag ingediend bij de Amerikaanse overheid ter waarde van 593 miljoen dollar teneinde de bouwlening van 1,6 miljard te kunnen terugbetalen. Het bedrag moet komen uit het potje van $18,5 miljard dat de Amerikaanse regering jaarlijks uitdeelt aan duurzame energie-projecten. Het lijkt erop dat de Ivanpah-centrale gewoon grotendeels gefinancierd zal gaan worden uit belastinggeld. Daar is niets mis mee, den wij in Europa ook. Maar het Amerikaanse FOX-news vindt het schandalig.

De Ivanpah-centrale kwam eerder negatief in het nieuws doordat er honderden vogels sterven in de bundels geconcentreerd zonlicht.

De opbrengst van de centrale valt tegen
In de periode van februari tot en met augustus produceerde de centrale slechts 254 duizend MWh (MegaWattuur). De exploitant van Ivanpah pocht dat de centrale een netto vermogen heeft van 377 MW. Dat betekent dat de centrale in de periode februari t/m augustus (200 dagen) minder dan 4 uur per dag elektriciteit leverde.

Dat vind ik toch tegenvallen omdat de zon in dat gebied in die periode 10 tot bijna 15 uur boven de horizon staat. Je zou verwachten dat de centrale dan toch wel 6 tot 9 uur energie kan opwekken.

Lees verder via Cassandraclub.

 

Foto via Frank Lindecke cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6760135001 58b1c5c5f0 earth changes1

Filmpje, kijk en huiver: Met de maand worden de extreme veranderingen op planeet aarde duidelijker

c8abec6ece7d9ba697f6c633 640 eieren1

Echt alles is ondertussen verziekt: Hobbykip legt kankerei