in

Het “perfecte kerstcadeau van” Yves Rocher met Microplastics

6974176146 abc73e3944 Yves Rocher1

Yves Rocher profileert zich al decennia als producent van plantaardige cosmetica. Ook meet het bedrijf zich een groen imago aan: de Foundation Yves Rocher steunt het initiatief van de Verenigde Naties om wereldwijd 25 miljoen bomen te planten. Maar hoe groen en duurzaam is Yves Rocher werkelijk?

De Duitse natuurorganisatie BUND kwam er achter dat er microplastics zijn verwerkt in minstens zes producten van de kerstcollectie die Yves Rocher dit jaar aanbiedt. Pas nadat meer dan 11.000 bezorgde consumenten de petitie van BUND hadden ondertekend, waarin Yves Rocher opgeroepen wordt af te zien van microplastics, kwam er een reactie: vanaf 2015 zal het bedrijf in nieuwe scrubproducten geen microplastics meer verwerken.

Yves Rocher meldt niet of ze de formule van bestaande producten met microplastics aanpast en ook niet in hoeveel producten überhaupt microplastics zijn verwerkt. Daarbij gaat het niet alleen om polyethyleen om mee te scrubben, maar om tientallen kunststoffen die allerlei functies vervullen. Ook in Nederland biedt Yves Rocher “het perfecte kerstcadeau” aan. Het is maar dat u het weet.

Lees verder via Plastic Soup Foundation.

 

Foto via FonnaTasha cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3198927109 f9649b3592 mercedes1

Het COA is big business, big, big, big business

2718771737 549127143f rijbewijs1

Doorgeslagen ID bende: Pomp zeven en twee pakjes Marlboro, tuurlijk, en ik heb net voor 60 euro mijn fiets volgegooid