in

Het was eventjes stil: Weer tuchtklacht tegen KPMG

Het was een tijdje stil rond accountantskantoor KPMG dat van fraudezaken aan elkaar lijkt te hangen. Dit keer slepen de curatoren van vleesverwerkingsbedrijf Weyl de ‘witteboorden’ voor de tuchtrechter. Uit het faillissementsverslag dat deze week werd gepubliceerd, blijkt dat de curatoren door de collega’s van Ernst & Young onderzoek hebben laten doen naar de gang van zaken rond het faillissement van Weyl.

In 2010 ging het vleesverwerkingsbedrijf op de fles nadat er vele jaren lang was geknoeid met de boekhouding. KPMG was de huisaccountant maar heeft om onduidelijke redenen de jaarrekening altijd goedgekeurd. Directeur Frank Weyl en financieel directeur Harro Geerdink werden in 2012 veroordeeld wegens fraude.

KPMG beweert dat ook zij door de directie om de tuin werden geleid en stelt dat het onmogelijk was om de fraude te ontdekken omdat de directie van Weyl het controlesysteem ook had gemanipuleerd. Je zou denken dat een accountant juist wordt ingehuurd om o.a. inzicht te krijgen in dit soort zaken………

Lees verder via Weer tuchtklacht tegen KPMG.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deskundige CNN: “Vlucht MH370 gekaapt door Putin en in het geheim geland op ruimtevaartbasis in Kazachstan”

Hang de vlag uit: Nederland haalt de VS ruim in als controlestaat