in ,

Hier niet anders vrees ik: Megazwendel bij goede doelen tegen kanker: geld ging op aan auto’s, luxe reisjes en datingsites

8032786391 82a0c04952 kanker

Vier Amerikaanse goede doelen voor een betere bestrijding van hebben op grote schaal gepleegd, zo meldt de New York Times. Donateurs zijn op grote schaal misleid doordat medewerkers van de instellingen tussen 2008 en 2012 gezamenlijk 187 miljoen dollar achterover hebben gedrukt, terwijl de indruk werd gewekt dat het naar de ondersteuning van kankerpatiënten ging.

In die periode kwam slechts drie procent van alle donaties daadwerkelijk terecht bij kankerpatiënten. De overige 97 procent werd door fondsmedewerkers uitgegeven aan zichzelf. De donateurs kregen te horen dat het werd gebruikt voor transport van kankerpatiënten en pijnstillers voor kinderen.

De New York Times schrijft dat het geld in veel gevallen in de portemonnees van bestuurders verdween, waarmee auto's, luxe vakantiereizen naar de Caraïben, uitjes naar Disneyworld en Las Vegas, jetskitochten, concertkaartjes, collegegeld en abonnementen op datingsites zijn betaald.

 

Lees verder via: NineForNews.nl

Photo by Gerard Stolk ( vers la Pentecôte) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
904585298 e95cf2f38c northpole

Noordpool ijskappen dikker dan ooit tevoren

11083569626 a10fe6df96 tepco fukushima

VN wil radioactief water Fukushima in oceaan dumpen