in , ,

VN wil radioactief water Fukushima in oceaan dumpen

11083569626 a10fe6df96 tepco fukushima

Het leven in de Stille Oceaan is ondertussen zwaar aangetast door de radioactieve vervuiling van de Japanse kerncentrale in Fukushima.

Dat mag echter de pret niet drukken want als de plannen van het internationaal atoomagentschap (onderdeel van de VN) doorgaan, zal ook het laatste leven in de oceaan verdwijnen.

Complete vissoorten zijn al zo goed als verdwenen in de Stille Oceaan en zoals wij schreven in een eerder artikel:

Nog nooit eerder in de zijn er zoveel dode dieren aangetroffen aan de westkust van Noord Amerika.

Gigantische aantallen zeesterren, tonijn, ansjovis, haring, oester, zalm, zoogdieren en vogels sterven en de zit met de handen in het haar.

In de afgelopen maanden, januari tot en met maart, is er wederom bij 16 jonge mensen die in de buurt van de kerncentrale wonen schildklierkanker ontdekt. Volgens de autoriteiten heeft dit absoluut niets te maken met de kernramp.

Ondertussen gaat de dagelijkse vervuiling van de oceaan gewoon mede vanwege de talloze lekkageproblemen met besmet .

Daarnaast heeft Tepco, het energiebedrijf verantwoordelijk voor de centrale, honderden grote voorraadtanks met zwaar radioactief vervuild koelwater. Hiervoor moet een oplossing worden gevonden want men kan niet eeuwig doorgaan met het opslaan van nog meer gebruikt koelwater.

Nu is er een onderdeel van de , het internationaal atoomagentschap IAEA, op bezoek geweest in Japan en die komen met de aanbeveling dat Tepco de mogelijkheden moet onderzoeken om de miljoenen liters radioactief water maar in de oceaan te dumpen.

Wel zijn ze zo vriendelijk geweest om aan te bieden mee te helpen bij de controle van de (nog verder) verhoogde stralingsniveaus die ten gevolge hiervan zullen ontstaan.

De reden dat het agentschap dit advies geeft is, zeggen zij, om een (en daar komt het weer) duurzame oplossing te vinden. Nou duurzaam wordt het zeker want het zal waarschijnlijk eeuwen duren voordat de oceaan ooit weer schoon zal zijn.

Tepco, het bedrijf wat zo ongeveer alles verknalt heeft wat mogelijk is, moet nu in opdracht van het IAEA onderzoeken wat de gevolgen zullen zijn wanneer men besluit om het vervuilde water in de oceaan te dumpen.

Dan moeten ze met name kijken naar de gevolgen voor de bevolking wanneer er elementen zoals tritium in het zeewater terecht zullen komen. Ook moeten ze uitvinden hoe de bevolking hierop gaat reageren.

Het plan om het vervuilde water dumpen te dumpen in de oceaan is niet nieuw. Zo schreven wij in december 2013

Lees verder via: Niburu.co

Photo by IAEA Imagebank cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8032786391 82a0c04952 kanker

Hier niet anders vrees ik: Megazwendel bij goede doelen tegen kanker: geld ging op aan auto’s, luxe reisjes en datingsites

15338321461 15e31be637 complot

Macedonië: protesten als deel van regime change complot?