in

Hooivorken, iemand? : Ophef over massaontslag thuiszorg

Door het faillissement van Thebe in West-Brabant belanden in één klap 2.000 thuishulpen op straat. ‘De organisatie probeert op een goedkope manier van haar personeel af te komen.'

Er is ontstaan rond het faillissement van thuiszorgorganisatie Thebe in West-Brabant. Daardoor komen in één klap bijna tweeduizend thuishulpen op straat. Een maand nadat het afwijzend reageerde op een verzoek een paar honderd thuishulpen te ontslaan, verklaarde de de thuiszorgtak van Thebe vorige week failliet.

Volgens de vakbonden probeert de organisatie op een goedkope manier af te komen van de bijna tweeduizend medewerkers terwijl het moederbedrijf financieel gezond is. Thebe Huishoudelijke heeft een schuld van 7 miljoen , ‘maar de enige schuldeiser is Thebe zelf, de moederholding. De moeder schopt haar dochter het huis uit', zegt Karim Skalli van Abvakabo FNV.

Lees verder via Volkskrant.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Graaien maar: Tweede Kamer komt niet terug van reces voor debat topinkomens

Techblunder: Fietsenstalling NS-station tijdelijk gratis