in ,

ICT-bedrijf Ordina fraudeerde met overheidsaanbestedingen

411667368 e5ad0ebc1e Ordina1

Ordina heeft fraude gepleegd bij ICT-overheidsaanbestedingen, onder meer bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat meldt Zembla. Ordina kreeg vertrouwelijke informatie van een ambtenaar van het ministerie en kreeg zo een voorsprong op de concurrentie bij aanbestedingen.

Het tv-programma Zembla zegt van een klokkenluider duizenden documenten en e-mails te hebben gehad die in de organisatie van Ordina rondgingen. Die documenten zouden onder meer wijzen op een lek vanuit het ministerie waardoor Ordina voordeel zou hebben gehad bij aanbestedingen door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het ministerie heeft na kennisname van die informatie een melding ervan gedaan bij de Autoriteit Consument en Markt. Minister Opstelten heeft de Tweede Kamer laten weten een intern onderzoek te doen naar de integriteit binnen zijn ministerie. Ordina heeft een onderzoek laten doen door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en zegt daaruit nog geen aanwijzingen te hebben gevonden voor onregelmatigheden.

Lees verder via Webwereld.

 

Foto via FaceMePLS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4996229367 e1e2cd743c bill gates1

Filmpje: Bill Gates verteld hoe populatie reductie werkt door middel van Polio Vaccinaties

3464015855 d8e2cd278b flat1

Dure krotten, is dat de toekomst van de sociale huur?