in , ,

In de schuldsanering:”Ik kan gewoon niet meer..ik wil dood, maar durf nog niet”

De lange mars ontving deze week onderstaand oproep, een noodkreet die ieder normaal denkend mens pijn in het hart doet.

Ik kan gewoon niet meer! Ik kwam in 2010 met schone lei uit de schuldsanering, tijdens de schuldsanering werd ik chronisch ziek en 100% afgekeurd. De belasting en loonstroken gingen via de bewindvoerder. Ik heb geen kaas gegeten van belasting en een wettelijk toegewezen bewindvoerder zou je moeten kunnen vertrouwen.

Die bitch heeft nooit doorgegeven dat ik niet meer werkte dus ik kreeg een toeslag doorbetaald waar ik geen recht op had. Ik heb 3 maanden van een schone lei kunnen genieten, toen kwam de ene toeslag na de andere toeslag binnen van de belastingdienst. Ik kan niks bewijzen omdat mijn toenmalige huis is verbrand (brandstichting) De belastingdienst kan alleen zien dat het per adres ging (zeggen ze) Ik heb een gedeelte van 2009 nog wel 100% gewerkt dus een tijd wel recht gehad op die toeslag. (over die toeslag kwam ik pas na de schuldsanering achter via het juridisch loket) Dus ik heb 3 jaar lang nu een toeslag van 2009 betaald helemaal. Op 19 mei jongstleden is de beslaglegging van de belastingdienst opgeheven.

En wat doen ze nu? Ineens heb ik ook nog 2010 schuld bij die krengen dankzij die bewindvoerder, dus ze willen mijn vakantiegeld niet terugstorten naar het UWV. Die me hierin ondersteunt, ze bellen ook steeds en geven me de namen door bij wie ik moet zijn, maar het lukt NIET. Uiteindelijk hadden we ook de wet tegemoetkoming chronisch zieken, die is opgeheven per 2015, dat kon je aftrekken van de belasting.

Inderdaad ik kreeg 595 euro terug. Niet dus! Verrekend met diezelfde schuld waar mijn vakantiegeld heen is. 1300 euro …. En door de hoge kosten ik heb een WIA uitkering van 813 euro, maar daar ging dus 83 euro af van die belasting en toen kon ik de ziektekostenverzekering niet meer betalen met die eigen bijdrage. Dus nu zit ik in de wanbetalingsregeling en trekken ze me 141 zo van mijn wia uitkering af dus ik hou 600,33 netto over daar moet alles van af (vaste lasten). Huurtoeslag is 214, de huur 510 per 1 juli, dan gas 95 internet enz. Want wat is er nu weer gebeurd, dat kon er ook nog wel bij. De ziektekosten eigen bijdrage (ik dacht eerst dat die 40 euro extra aflossing was van de eigen bijdrage, maar dat bleek gewoon een boete te zijn) Nu hebben ze me de zorgtoeslag ook afgepakt en heb daarop een vrij te laten bedrag van 10 euro..

Ik wil niet meer leven. Ik heb vanaf 2007 van het minste van het minste moeten rondkomen en nog steeds ik kom er nooit meer uit. Bewindvoering zou ik zo graag willen, maar het vertrouwen is weg wie is nog te vertrouwen?? Als ik mijn medicijnen niet meer neem ga ik dood, maar ik kan ze ook allemaal tegelijk innemen dan ga ik ook dood.

Ik durf niet, ik huil de hele dag. Ik zie iedereen lekker op vakantie gaan, nieuwe kleren (wat is dat?0 en door die medicijnen ben ik ook nog eens enorm gegroeid, van maat 40 naar 54 dus ik zit maar binnen) zoveel mogelijk iets doen kan ik toch niet en in die oude rotzooi wat ik draag schaam ik me kapot. Mijn kinderen wonen bij hun vader die kan ze wat bieden. Ze komen wel langs, maar ik ben al zover dat ik dagelijks over de dood nadenk. Ik durf niet. ik heb nog nooit bergen gezien. 28 jaar gewerkt, nooit een uitkering gehad en dan word je ziek.

Ik ben OP!! helemaal OP.. En met mij zullen er wel veel meer zijn. Ik ben wezen demonstreren, maar er waren amper mensen. Het haalde zelfs hart van Nederland niet.. Om te huilen. Online schreeuwt iedereen maar niemand doet wat.. Er komt een dag dat ik het lef heb en dan ga ik hopelijk naar een plaats waar geen kapitalisme heerst maar liefde en rust.

Dit is mijn verhaal en zo zit er achter iedere arme medemens een verhaal. Mijn kinderen zijn een rijkdom maar ik zie ze amper. Nu ze zijn pubers en die willen niet logisch bij hun mama of papa zitten. Maar ik voel me zelfs voor hen tot last. Ik kan niet meer met ze dollen of leuke dingen doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop of zoiets.. Dat doet zo’n pijn. Eens komt de dag, ik hoop dat het niet meer lang duurt! Ik haat deze regering tot op het bot!!! En al die kapitalisten en graaiers. Ik begin soms zomaar hysterisch hard te huilen als ik dat vieze wijf Edith Schippers op tv zie. Dat kreng heeft me ook opgezadeld met een hoge zorgschuld en met mij velen.. Ik zou zelfs een staatsgreep niet meer erg vinden sterker nog ik hoop het, want ik ben bang dat je deze gek (Rutte) nooit meer weg krijgt..

Ik hoop dat dit geplaatst wordt ik wordt niet gehoord dit mocht niet in de krant onder een soortgelijk artikel.. SJ

Integraal overgenomen van delangemaars.nl

Lees verder via: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henny Groote
5 jaren geleden

Hypocrisie bureaucratie en elkaar tegensprekende regelgeving in deze warboel kan iemand die buiten schuld in zo’n warboel komt helemaal gek maken. Dan zijn er zg.adviseurs die alleen voor eigenbelang bezig zijn. Maar als gedupeerde blijf je zelf aansprakelijk voor alle rotzooi die door anderen wordt veroorzaakt. Goedbedoelde adviezen bijv.Ombudsman werkt niet. Ook veel te bureaucratisch. Er zou in elk dorp stad, en elke wijk iemand moeten zijn waar mensen in nood mogen aankloppen voor hulp en eindelijk het hele verhaal mogen doen. Ik help mensen met verzekeringsleed. Maar ook bij ander leed zou ik graag behulpzaam zijn om de goede “uitweg te vinden”. Eruit stappen nooit doen want de achterblijvers blijven achter met enorm schuldgevoel. Er blijft altijd nog iets om voor te leven of zou het alleen maar zijn” erger dan nu kan niet” dat de hoop op verandering/verbetering blijft!

JM
Antwoord aan  Henny Groote
5 jaren geleden

Bij U gemeente zijn er echt wel mensen die U kan helpen hoor …..en schulden maakt men zelf en niet de regelgeving …U staat echt niet alleen …ons is geleerd en dat heb ik ook mijn kinderen geleerd zodat zij het aan onze klein en achter kleinkinderen mee kunnen geven …eerst sparen voor men iets koop …. en men moet nooit meer geld uit geven wat U ontvangt en daar gaan vele de mist in …met een uitkering of AOW kan je niet meer op vakantie of tekens nieuwe kledij kopen , niet uit eten , of uitgaan ..er zijn alternatieven genoeg ..wij hebben ook alleen een AOWtje en mijn Man heeft Longkanker en moeten veel naar het ziekenhuis …wij moeten ook die 750 € samen ophoesten mede de huur , verzekeringen , Gas en Licht ,,,zorgverzekering enz enz en ik heb nog nooit ROOD gestaan in mijn leven ..ik heb NL 2 rekeningen …1 voor de vaste uitgave waar men nooit aan moet komen en 1 voor het eten en andere uitgaven ….dus mevrouwtje niet klagen maar schouders er onder …..

sharon
5 jaren geleden

ik zit in dezelfde situatie dat ik mijn huur niet eens meer kan betalen net uit de schuldsanering en alweer tot mijn nek er in door de belastingsdienst en de hoge energierekeningen die ik heb door mijn ziekte kan ook mijn zorgverzekering niet meer betalen etc etc en snap hoe je denkt heb die gedachten ook gehad maar heb mijn kind wel thuis dus kan niet zulke stappen ondernemen door het herseninfarct dat ik heb gehad is het al moeilijk genoeg de dag door te komen onder steeds me zorgen te maken of ik morgen nog wel een huis heb maar hulp is ver te zoeken hier in nederland tegenwoordig je krijgt van de hulpverlening links zodat je het allemaal zelf kan doen maar kan niet eens meer lezen door het infarct en ga zo maar door mss moeten alle mensen in deze situatie samenkomen in den haag en dreigen onszelf in de fik te steken eer er hulp komt ik weet het ook niet meer al sta je nog zo positief in het leven soms houd het gewoon een x op… als je al jaren van het een in het ander valt dan is je hoop een x weg ..dat kan niet anders.. mensen doe iets voornamelijk de politiek de sp of wie dan ook doe iets…er stappen steeds meer mensen uit ook ik zal een van die dagen een naam in de krant zijn .. en dan nog meeste mensen geven alleen om ikke en de rest boeit niet maar ik blijf nog steeds hopen op het goede in de mens..tegen beter weten in…

Kleinpropje
5 jaren geleden

Herkenbaar bewindvoering maakt er een zooitje van.. bijna 6 jaar bewindvoering en de eerste bewindvoering die 4 jaar mijn financiën heeft gedaan die hebben er een zooitje van gemaakt, waardoor ik nu na bijna 6 jaar de schuldhulp in moet Door fouten bewindvoering. Rechter zegt jij bent verantwoordelijk want staat op jou naam.. ik word Door rechter in januari 2010 wegens psychische klachten onder bewind gezet.. Alle post komt daar.. ik zie totaal geen post..

Mark
5 jaren geleden

Elke beetje Gemeente heeft een Gemeentelijke Ombudsman. Deze kan je adviseren -en waar je moet zijn

Ilan de Vries
5 jaren geleden

Ik leef al 3 jaar van 60 euro p/mnd te besteden. Ben na ook na ziekte afgekeurd, niet zo depressief doen, je bent niet de enige meis. Blijf positief en vooral creatief en het leven lacht je toe. Tis een cliché, maar er zijn altijd mensen die het nog veel slechter hebben. Kop op en schouders er onder

Linda
5 jaren geleden

Heel herkenbaar dat schuldsanering niet alles goed heeft geregeld en er gewoon mee door kunnen gaan mijn vriend heeft ook in de schuldsanering gezeten en toen hij er uit was 3 maanden kreeg hij van tele2 een rekening gepresenteerd van 500 euro dat hij in de periode van schuldsanering geen internet heeft betaald of hij dat kon betalen terwijl hij al een nieuw abonnement had bij tele2 raar toch? Krijg je na 3 maanden een nieuw abonnement te hebben ff de vraag of je je oude kan betalen en omdat schuldsanering niet te bereiken is want zodra er wat fout gaat ben je zelf nog steeds eind verantwoordelijke lastig toch als alles voor je word geregeld.
Ik vind het dapper dat dit verhaal er opstaat er moet wat aan gedaan worden van het kastje naar de muur gestuurd worden moet verleden tijd worden!

Arjan de Geus
5 jaren geleden

Ja zo gaat het in de praktijk bewindslieden zitten alleen maar voor het geld en niet voor jou

Arjan de Geus
5 jaren geleden

Ik heb het zelf ook mee gemaakt maar ze vonden het jammer dat ze me niet naar het kastje van het muurtje konden doen omdat ik de weg weet nu adviseer ik iedereen ga in de Cliëntenraad en kom je best wel veel mensen tegen die iets voor jou kunnen betekenen.

Annemiek
5 jaren geleden

Je wilt naar een plaats verhuizen waar geen kapitalisme heerst? Nou daar zijn dan vast ook geen uitkeringen! Je hebt 3 jaar ten onrechte een toeslag geïncasseerd. Dom! Natuurlijk moet je dat terug betalen. Is toch zeker je eigen schuld?! In ieder geval heb je genoeg te eten, anders was je niet zo dik geworden. Dus stoppen met klagen. Je hebt het nergens op de wereld zo goed als in Nederland…

Henny Groote
5 jaren geleden

Waarom een tegenreactie wie is daarmee geholpen! Dit is hypocrisie ten top, om mensen die het moeilijk hebben ook nog de grond intrappen en/of een schuldgevoel aanpraten. Annemiek gelukkig heb jij het wel goed en heb je daar helemaal zelf voor gezorgd dan?
Zou jij als chronisch zieke, arm of werkloos of je huis kwijt ook graag begrip ontmoeten?

Steeds minder waar voor je Euro: Consumentenprijzen in eurozone lopen op

Debat: Wat kunnen we doen als de banken contant geld afschaffen