In de schuldsanering:”Ik kan gewoon niet meer..ik wil dood, maar durf nog niet”

11 reacties

 1. Henny Groote schreef:

  Hypocrisie bureaucratie en elkaar tegensprekende regelgeving in deze warboel kan iemand die buiten schuld in zo’n warboel komt helemaal gek maken. Dan zijn er zg.adviseurs die alleen voor eigenbelang bezig zijn. Maar als gedupeerde blijf je zelf aansprakelijk voor alle rotzooi die door anderen wordt veroorzaakt. Goedbedoelde adviezen bijv.Ombudsman werkt niet. Ook veel te bureaucratisch. Er zou in elk dorp stad, en elke wijk iemand moeten zijn waar mensen in nood mogen aankloppen voor hulp en eindelijk het hele verhaal mogen doen. Ik help mensen met verzekeringsleed. Maar ook bij ander leed zou ik graag behulpzaam zijn om de goede “uitweg te vinden”. Eruit stappen nooit doen want de achterblijvers blijven achter met enorm schuldgevoel. Er blijft altijd nog iets om voor te leven of zou het alleen maar zijn” erger dan nu kan niet” dat de hoop op verandering/verbetering blijft!

  • JM schreef:

   Bij U gemeente zijn er echt wel mensen die U kan helpen hoor …..en schulden maakt men zelf en niet de regelgeving …U staat echt niet alleen …ons is geleerd en dat heb ik ook mijn kinderen geleerd zodat zij het aan onze klein en achter kleinkinderen mee kunnen geven …eerst sparen voor men iets koop …. en men moet nooit meer geld uit geven wat U ontvangt en daar gaan vele de mist in …met een uitkering of AOW kan je niet meer op vakantie of tekens nieuwe kledij kopen , niet uit eten , of uitgaan ..er zijn alternatieven genoeg ..wij hebben ook alleen een AOWtje en mijn Man heeft Longkanker en moeten veel naar het ziekenhuis …wij moeten ook die 750 € samen ophoesten mede de huur , verzekeringen , Gas en Licht ,,,zorgverzekering enz enz en ik heb nog nooit ROOD gestaan in mijn leven ..ik heb NL 2 rekeningen …1 voor de vaste uitgave waar men nooit aan moet komen en 1 voor het eten en andere uitgaven ….dus mevrouwtje niet klagen maar schouders er onder …..

 2. sharon schreef:

  ik zit in dezelfde situatie dat ik mijn huur niet eens meer kan betalen net uit de schuldsanering en alweer tot mijn nek er in door de belastingsdienst en de hoge energierekeningen die ik heb door mijn ziekte kan ook mijn zorgverzekering niet meer betalen etc etc en snap hoe je denkt heb die gedachten ook gehad maar heb mijn kind wel thuis dus kan niet zulke stappen ondernemen door het herseninfarct dat ik heb gehad is het al moeilijk genoeg de dag door te komen onder steeds me zorgen te maken of ik morgen nog wel een huis heb maar hulp is ver te zoeken hier in nederland tegenwoordig je krijgt van de hulpverlening links zodat je het allemaal zelf kan doen maar kan niet eens meer lezen door het infarct en ga zo maar door mss moeten alle mensen in deze situatie samenkomen in den haag en dreigen onszelf in de fik te steken eer er hulp komt ik weet het ook niet meer al sta je nog zo positief in het leven soms houd het gewoon een x op… als je al jaren van het een in het ander valt dan is je hoop een x weg ..dat kan niet anders.. mensen doe iets voornamelijk de politiek de sp of wie dan ook doe iets…er stappen steeds meer mensen uit ook ik zal een van die dagen een naam in de krant zijn .. en dan nog meeste mensen geven alleen om ikke en de rest boeit niet maar ik blijf nog steeds hopen op het goede in de mens..tegen beter weten in…

 3. Kleinpropje schreef:

  Herkenbaar bewindvoering maakt er een zooitje van.. bijna 6 jaar bewindvoering en de eerste bewindvoering die 4 jaar mijn financiën heeft gedaan die hebben er een zooitje van gemaakt, waardoor ik nu na bijna 6 jaar de schuldhulp in moet Door fouten bewindvoering. Rechter zegt jij bent verantwoordelijk want staat op jou naam.. ik word Door rechter in januari 2010 wegens psychische klachten onder bewind gezet.. Alle post komt daar.. ik zie totaal geen post..

 4. Mark schreef:

  Elke beetje Gemeente heeft een Gemeentelijke Ombudsman. Deze kan je adviseren -en waar je moet zijn

 5. Ilan de Vries schreef:

  Ik leef al 3 jaar van 60 euro p/mnd te besteden. Ben na ook na ziekte afgekeurd, niet zo depressief doen, je bent niet de enige meis. Blijf positief en vooral creatief en het leven lacht je toe. Tis een cliché, maar er zijn altijd mensen die het nog veel slechter hebben. Kop op en schouders er onder

 6. Linda schreef:

  Heel herkenbaar dat schuldsanering niet alles goed heeft geregeld en er gewoon mee door kunnen gaan mijn vriend heeft ook in de schuldsanering gezeten en toen hij er uit was 3 maanden kreeg hij van tele2 een rekening gepresenteerd van 500 euro dat hij in de periode van schuldsanering geen internet heeft betaald of hij dat kon betalen terwijl hij al een nieuw abonnement had bij tele2 raar toch? Krijg je na 3 maanden een nieuw abonnement te hebben ff de vraag of je je oude kan betalen en omdat schuldsanering niet te bereiken is want zodra er wat fout gaat ben je zelf nog steeds eind verantwoordelijke lastig toch als alles voor je word geregeld.
  Ik vind het dapper dat dit verhaal er opstaat er moet wat aan gedaan worden van het kastje naar de muur gestuurd worden moet verleden tijd worden!

 7. Arjan de Geus schreef:

  Ja zo gaat het in de praktijk bewindslieden zitten alleen maar voor het geld en niet voor jou

 8. Arjan de Geus schreef:

  Ik heb het zelf ook mee gemaakt maar ze vonden het jammer dat ze me niet naar het kastje van het muurtje konden doen omdat ik de weg weet nu adviseer ik iedereen ga in de Cliëntenraad en kom je best wel veel mensen tegen die iets voor jou kunnen betekenen.

 9. Annemiek schreef:

  Je wilt naar een plaats verhuizen waar geen kapitalisme heerst? Nou daar zijn dan vast ook geen uitkeringen! Je hebt 3 jaar ten onrechte een toeslag geïncasseerd. Dom! Natuurlijk moet je dat terug betalen. Is toch zeker je eigen schuld?! In ieder geval heb je genoeg te eten, anders was je niet zo dik geworden. Dus stoppen met klagen. Je hebt het nergens op de wereld zo goed als in Nederland…

 10. Henny Groote schreef:

  Waarom een tegenreactie wie is daarmee geholpen! Dit is hypocrisie ten top, om mensen die het moeilijk hebben ook nog de grond intrappen en/of een schuldgevoel aanpraten. Annemiek gelukkig heb jij het wel goed en heb je daar helemaal zelf voor gezorgd dan?
  Zou jij als chronisch zieke, arm of werkloos of je huis kwijt ook graag begrip ontmoeten?

Discuseer je mee?