in ,

Je autokenteken straks getagd met een RFID-chip

117110580 a17755855e RFID

De kans is groot dat binnen enige jaren het kenteken van je auto is getagd met een RFID-chip, voor de juiste identificatie natuurlijk en als echtheidsmerk. Om met kentekens tegen te gaan is de toepassing van een RFID-chip een mogelijkheid die wordt onderzocht, aldus minister Van der Steur tegen de Tweede Kamer. De test start op 1 juni van dit jaar.

Overigens is er al eerder gesproken over RFID-chips in kentekenplaten. TNO en de Rijksdienst voor het Wegverkeer waren al in 2011 helemaal voor en in 2013 werd er nog op Europees niveau over gesproken.

Lees verder via PrivacyNieuws

Autobanden

Overigens wordt deze al gebruikt in autobanden:

Michelin gaat haar patenten voor RFID technologie vrijgeven, zodat deze technologie een wereldwijde standaard kan worden.

Code

RFID (Radio Frequency Identification) bestaat al langer. Dit is een code in het rubber voor de identificatie van de banden. Door deze code is het eenvoudiger om deze gedurende levensduur van de band terug te kunnen vinden.

Lees verder via Banden portaal.

Photo by Daveblog cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ac9f890e29d521bc 640 poen

Poen,Poen en nog eens Poen

4310393364 fdfdccbc00 idiots1

Marktwerking: Zorgverzekeraars gaan chronisch zieken mijden door strenge regels