Je wist dat het ging komen: Deurbelcamera Ring werkt samen met politiekorpsen

Fabrikant van deurbelcamera’s Ring heeft met meer dan vierhonderd Amerikaanse politiekorpsen een overeenkomst gesloten zodat die op geautomatiseerde wijze beelden van miljoenen ’s kunnen opvragen.

Dat laat de Washington Post weten.

Ring biedt ook een app genaamd Neighbors waarmee bewoners en buurten onderling beelden en waarschuwingen kunnen uitwisselen. Politiekorpsen en agenten kunnen aan de groepen van deze app worden toegevoegd.

In het geval videobeelden nog niet zijn gedeeld, kunnen agenten die via een apart portaal en kaart opvragen. Agenten kunnen een bepaalde tijd en gebied opgeven.

Vervolgens stuurt Ring naar iedereen binnen het gebied een e-mail met een bericht van de politie.

Juridische experts en privacygroepen stellen dat het programma kan bedreigen en bewoners in informanten verandert, “Als de politie eist dat elke een camera op zijn deur aanbrengt en agenten toegang geeft zouden we terugschrikken”, zegt rechtenhoogleraar Andrew Guthrie Ferguson, auteur van The Rise of Big Data Policing.

Door in te spelen op een vermeende noodzaak voor meer zelfsurveillance en de van mensen over misdaad en veiligheid, heeft Ring een manier gevonden voor de ontwikkeling van een geheel nieuw surveillancenetwerk, zonder het toezicht dat zou plaatsvinden als een dergelijk netwerk door politie of zou worden ontwikkeld, aldus Ferguson.

Lees verder bij de bron: privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Telefoon stralingstesten zijn gedaan op een plastic hoofd, hoezo veilig?

Het ongelooflijke verhaal van de Nederlandse pensioenroof