in , ,

Justitie in Luxemburg start strafrechtelijk onderzoek naar Juncker

Er lijkt zich een sappig schandaal te ontwikkelen rond Jean-Claude , voorzitter van de . De in zijn thuisland Luxemburg is vorige week een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar hem en zijn voormalige ambtenaren.

Aanleiding is de beschuldiging dat Juncker met bewijs zou hebben geknoeid, meldt de Britse krant The Times woensdag.

Het gaat om de periode waarin Juncker nog premier van Luxemburg was. Medewerkers van Juncker zouden destijds bewust onvolledige informatie aan de hebben verstrekt. De Luxemburgse rechter Eric Shammo leidt het strafrechtelijk onderzoek naar de kwestie.

Ex-hoofd veiligheidsdienst spreekt van vervalsing van bewijs Juncker was van 1995 tot 2013 premier van Luxemburg. Hij werd gedwongen om op te stappen toen hij de steun van zijn coalitiepartners verloor nadat het hem niet lukte om zijn geheime dienst onder controle te houden. De hoofdreden voor zijn aftreden was een parlementair onderzoek in 2012. Daaruit bleek dat de Luxemburgse veiligheidsdiensten burgers en politici op illegale wijze afluisterden. Sinds november 2014 is Juncker voorzitter van de Europese Commissie.

Junckers medewerkers zouden een incomplete transcriptie van telefoongesprekken hebben verstrekt. Aldus zou een mogelijke rol van Juncker bij het illegale afluisteren door de geheime diensten zijn verhuld.

Lees ook eens verder bij de bron: elsevierweekblad.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hongaren stemmen massaal tegen (Soros plan) migratie en voor grensbewaking

EU benoemd Nederland niet tot belastingparadijs