in , , ,

Hongaren stemmen massaal tegen (Soros plan) migratie en voor grensbewaking

In werd een volksraadpleging gehouden waarin werd gepeild wat het volk vond over migratie en het ‘Soros plan’. De massale opkomst en resultaten spreken boekdelen. Bijna unaniem werd gestemd tegen de verplichte vluchtelingenopname, en voor het behoud van het grenshek. De regering zegt zeker rekening te houden met de stemming.

Hongarije staat gekend voor hun strenge en consequente migratiebeleid. Eerder weigerden Hongarije de gedwongen vluchtelingenopname die werd opgelegd door de Europese Commissie. Met het herverdelingsplan wou Europa de druk van de asielcrisis op en Griekenland verminderen. Hongarije verzette zich – net als Polen en Tsjechië – tegen deze verplichting. Ook na juridische dreigementen van de Europese Commissie hielden de landen voet bij stuk.

Soros plan

Vorige week raakte bekend dat de Europese Commissie Hongarije, Polen en Tsjechië voor het Europees Hof van  heeft gedaagd omdat ze niet hebben deelgenomen aan de herverdeling van migranten. Maar wat wil het Hongaarse volk zelf? Hongarije besloot een volksraadpleging te houden om te peilen naar wat de bevolking denkt over het “Soros plan”. Met 2,3 miljoen uitgebrachte stemmen was het de meest succesvolle volksraadpleging ooit.

Voornaamste thema van het was migratie. Staatssecretaris voor Overheidscommunicatie Bence Tuzson kwam naar buiten met de resultaten en stelde dat een overgrote meerderheid van de Hongaren duidelijk migratie-kritisch zijn. Zo lieten ze blijken de verplichte vluchtelingenopname niet te lusten en willen ze het grenshek aan de zuidelijke grens behouden. Binnen de Europese Unie gaan stemmen op om het desbetreffende hek af te breken.

De staatssecretaris zei dat Hongarije zeker rekening zal houden met de de wil van het volk. “De overheid zal strijden tegen de verplichte vluchtelingenquota die worden opgelegd en we zullen het Hongaarse volk, zowel in Hongarije als in de rest van Europa, verdedigen.”

Soros

De Hongaars-Amerikaanse filantroop George Soros zei niet onder de indruk te zijn over de stemming en stelde dat deze bovendien vol fouten stond.

Soros is niet bepaald populair in Hongarije. Ze zijn ervan overtuigd dat Soros het grenshek wil neerhalen en zijn ‘Soros Plan’ om Europa jaarlijks te overspoelen met een miljoen migranten wil implementeren. Door middel van de Soros stichting probeert hij immers overal ter wereld invloed uit te oefenen en zich te mengen met interne van landen. Daarnaast zou hij miljarden ’s geïnvesteerd hebben om het populisme in Europa aan banden te leggen.

In de probeerde Soros in 2016 (en opnieuw in 2017) lokale te beïnvloeden door meer dan 3 miljoen dollar in zeven campagnes te pompen, 2 miljoen dollar te spenderen in een poging om Sheriff Joe Arpaio uit zijn functie te ontheven en 11,9 miljoen dollar te doneren aan Hillary Clinton’s presidentscampagne in 2016.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese databanken worden verbonden voor de veiligheid

Justitie in Luxemburg start strafrechtelijk onderzoek naar Juncker